EXCLUSIV Situaţie dezastruoasă – Colterm-ului NU i se pot livra 200.000 tone...

EXCLUSIV Situaţie dezastruoasă – Colterm-ului NU i se pot livra 200.000 tone de cărbune comandate pentru această iarnă. Vezi ce datorii are compania la Complexul Energetic Oltenia

0
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

Situaţia de la Colterm devine tot mai complicată din cauza datoriilor, lucru dovedit de informaţiile care apar în fiecare zi. Asta în ciuda refuzului conducerii companiei de a oferi date exacte despre valoarea datoriilor. Ieri, directorul tehnic  al Colterm, Emil Şerpe, a acuzat PRESSALERT.ro că dezinformează în privinţa datoriilor şi că nu oferă date despre datorii pentru ca populaţia să nu intre în panică. Vă reamintim că site-ul nostru a prezentat situaţia proceselor pe care Colterm le are cu doar trei furnizori, care solicită recuperarea a peste 61,6 milioane de lei.

Complexul Energetic Oltenia a răspuns unei solicitări a PRESSALERT.ro şi a anunţat că societatea Colterm SA „are, în prezent, datorii către CE Oltenia SA în suma totala de 38,2 milioane lei, din care 12,6 milioane lei reprezintă penalităţi de întârziere”.


Recuperarea celor 22,6 milioane lei pentru care există sentinţe definit se face lunar, prin intermediul executorului judecătoresc. La întrebarea dacă, în această toamnă, CEO va livra cărbune societăţii de termoficare din Timişoara, răspunsul a fost unul care anunţă o situaţie extrem de gravă „Colterm SA a solicitat o cantitate de 200 000 tone pentru perioada septembrie-noiembrie 2015, dar deoarece Colterm SA nu a perfectat modalitatea de transport, CE Oltenia nu a livrat cărbunele solicitat”.

Practic, Colterm nu se poate aproviziona cu cărbune pentru lunile de iarnă deoarece are datorii enorme şi la transportator. CFR Marfă, la începutul lunii septembrie, a depus la Tribunalul Timiş o acţiune prin care cere instanţei ca societatea de termoficare să-i plătească datorii de nu mai puţin de 26.651.701,59 lei, reprezentând valoarea transportului de cărbune din ultimii ani plus penalităţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.