INCENDIU de proporții într-un club din Bucureşti: zeci de morți, aproape 200...

INCENDIU de proporții într-un club din Bucureşti: zeci de morți, aproape 200 de răniți UPDATE 3 Bilanțul unei nopți de groază

0
DISTRIBUIȚI

pompier masina noapte 1

Optsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei produse vineri seară în Clubul Colectiv din Capitală, iar „numărul acestora este în creştere”, fiind foarte multe victime grav rănite, potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, citat de Mediafax.

În local s-ar fi aflat în acel moment cel puțin 200 de oameni. Pompierii încearcă să stingă incendiul şi să evacueze persoanele rămase în incinta clubului. Totodată, paramedicii acordă primul ajutor mai multor persoane, în timp ce zeci de răniţi au fost transportaţi la spital.

Mai multe ambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov se află la faţa locului.

Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album.

UPDATE Raed Arafat a confirmat că numărul provizoriu al persoanelor decedate este de 25 și că evacuarea clubului a fost finalizată, iar la spitalele din București au ajuns cel puțin 88 de persoane.

UPDATE 2 Ministrul de interne Gabriel Oprea a anunțat că în MAI a fost activat codul roșu, care se pune în aplicare în cazul accidentelor cu mai multe victime, care pot pune în dificultate echipajele de intervenție.


Numărul morților a crescut la 26, cel al răniților la peste 150, unii dintre ei în stare gravă. Mai mulți răniți au ajuns la spitale cu mașini personale.

UPDATE 3  Dezastrul produs în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200, conform Mediafax. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, 146 fiind în continuare internate, dintre care nouă în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi 14 la terapie intensivă la Floreasca. Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează cauzele incendiului, urmând să facă cercetări pentru ucidere din culpă şi apoi să stabilească cine ar fi vinovaţii pentru această tragedie.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sâmbătă dimineața, la Palatul Victoria, că prima ambulanţă a ajuns la clubul Colectiv din Bucureşti după 11 minute de la primul apel efectuat la numărul de urgenţă 112.

„Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forţe şi au început deplasarea către locul incendiului, sosind acolo la 22:43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului 11 minute”, a spus Arafat.

„Constatând situaţia de acolo, a fost solicitată declanşarea planului roşu, care este planul pe care îl declanşăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la faţa locului şi unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje şi inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenţie la dezastre sau accidente colective”, a precizat secretarul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.