Expoziție INEDITĂ de artă, în club, sub egida Romanian Design Week. Ce...

Expoziție INEDITĂ de artă, în club, sub egida Romanian Design Week. Ce instalații speciale vor fi vedete

0
DISTRIBUIȚI

12179822_10207885794248929_1258114280_n

Timișoara încheie anul sub semnul artei. După prima ediție a bienalei ArtEncounters, în orașul de pe Bega se anunță cel mai important eveniment de design, sub ”umbrela” Romanian Design Week. Proiectul Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF ajunge în Timişoara vineri, 6 noiembrie. Un vernisaj atipic cu petrecere în clubul Fratelli, îi așteaptă pe timișoreni, începând cu ora 19,00. Intrarea este liberă. Vor fi de admirat instalații create de unii dintre cei mai bine cotați designer și arhitecți ai momentului, inspirate din obiectele realizate de celebrul designer german de origine română Marcel Klamer.
Puțină lume știe că unul dintre cei mai premiaţi designeri de produs din Germania este român. Marcel Klamer e celebru în toată lumea. Artistul are în portofoliu peste 600 de obiecte concepute pentru cele mai mari companii din lume. E atât de bun încât a devenit la rândul său sursă de inspirație pentru alții. Așa se face că șase arhitecți și designeri la fel de titrați și-au ales câte un obiect conceput de Klamer și au construit, în jurul lui, inspirate instalații care, acum, ajung la Timișoara prin intermediul proiectului Instalart/ Obiect/ 003.


Inspired by BASF.

Instalart prezintă vineri, 6 noiembrie, la Fratelli Timișoara, ”Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF”, proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week. Evenimentul de lansare este continuat duminică, 8 noiembrie, la Muzeul Banatului, cu expoziția celor şase instalații care fac parte din proiect.

În cadrul petrecerii de lansare, care va avea loc vineri, 6 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Fratelli Timişoara, invitaţii vor putea interacţiona cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii InstalArt, vor vedea parcursul de creaţie a acestora şi vor fi degustate băuturile Campari şi San Pelegrino. De duminică, 8 noiembrie, Muzeul Banatului va gazdui expoziția Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, care va putea fi vizitată până pe 20 noiembrie, inclusiv. Intrarea la cele două evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa şi din lume. Klamer este premiat al Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, şi membru al Uniunii Designerilor Industriali din această țară. Dacă nu poate fi realizat prea ușor „Fabricat în România”, se poate „Gândit în România”. Aşadar, InstalArt a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, susținută de partenerii InstalArt, astfel: Dorin Ștefan | Gradient De Design powered by Uanderful, Mario Kuibuș | Cheie powered by BASF, Robert Marin | Investigație powered by Brikston, Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari, Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1 Crama Atelier, Ștefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont/Corian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.