Facultatea din Timişoara la finalul căreia nu ai cum să nu-ţi găseşti...

Facultatea din Timişoara la finalul căreia nu ai cum să nu-ţi găseşti un loc de muncă. Cum sunt recrutați studenţii, încă din anul II, de către companii

0
DISTRIBUIȚI

studenti

Reprezentanţii unor companii din Timişoara au atât de mare nevoie de specialişti încât îşi racolează angajaţii chiar de pe băncile facultăţii. Vorbim despre firmele din capitala Banatului care se „bat” pe informaticieni.


Astfel, studenţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara sunt angajaţi în domeniu chiar şi din anul doi de facultate.

Prin urmare, cam bate vântul prin sălile de curs ale facultăţii. Totuşi, profesorii trag un semnal de alarmă şi le recomandă studenţilor să nu se angajeze în domeniu înainte de a-şi finaliza studiile. Însă tinerii sunt greu de convins să nu facă asta, pentru că salariile pe care le primesc sunt tentante.

„Încercăm să-i motivăm în aşa fel încât să-şi dea seama că degeaba se angajează de la început pentru că prind lacune şi apoi le este mult mai greu să avanseze, datorită lacunelor pe care le au. Este mai bine pentru ei şi în interesul lor să facă un alt gen de experienţă, cum ar fi practica de vară. Cumva, încercăm să includem în universitate mediul privat, dar şi să le spunem studenţilor că este în beneficiul lor să termine şcoala şi să o termine făcută bine şi învăţând şi atunci altele vor fi rezultatele pe care le vor avea. Din păcate, din anul doi avem studenţi care încep să se angajeze în domeniul IT. Firmele îi primesc chiar şi fără diplomă”, ne-a declarat Codruţa Istin, lector în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.