Fişele de calcul, metoda găsită de Primăria Timişoara prin care se plăteşte...

Fişele de calcul, metoda găsită de Primăria Timişoara prin care se plăteşte tot ce nu are la bază un cadru legal. De ce spune şeful Direcţiei Fiscale că aceste documente nu au nicio valoare VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

adrian bodo (4)

Fişele de calcul reprezintă metoda prin care Primăria Timişoara reuşeşte, de ani de zile, să fenteze legea. Aceste fişe nu sunt altceva decât nişte înscrisuri care stau la baza închirierii/concesionării bunurilor din patrimoniul municipalităţii, deci ţin loc de contract. Prin urmare, preţurile care sunt plătite administraţiei sunt unele mici faţă de cele care ar fi obţinute în urma scoaterii la licitaţie a respectivelor terenuri sau imobile. Ultima situaţie a avut loc în urmă cu o lună, când pe masa aleşilor locali a stat un proiect de hotărâre care prevedea ca Spitalul Judeţean să plătească pe fişe de calcul pentru un spaţiu pe care nu-l mai putea închiria legal.

Şeful Direcţiei Fiscale din cadrul Primăriei Timişoara a fost printre cei aflaţi în sala de şedinţe, în plen, care a atras atenţia că nu pot fi încasaţi bani pe fişe de calcul.


Adrian Bodo a dezvăluit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, de ce aceste fişe de calcul nu au nicio valoare juridică. „Fişele de calcul nu reprezintă titluri de creanţă. Dacă o persoană nu doreşte să achite sumele stabilite pe fişe de calcul, nu poţi să faci nimic. Nu poţi să mergi în instanţă să-l execuţi silit. Aceste fişe de calcul nu constituie titlu executor când se ajunge la creanţă. Vorbim de un instrument fără forţă juridică. Dacă nu ai un contract semnat, nu poţi să dai drumul la plată”, a explicat Adrian Bodo. Directorul Direcţiei Fiscale a mai precizat că toţi cei care au încheiat cu Primăria Timişoara fişe de calcul, deci plătesc pe baza acestor înscrisuri, dacă refuză să mai plătească, practic nu pot fi obligaţi să dea acei bani.

Provocat de moderatorul emisiunii, Adrian Bodo a vorbit şi despre dosarul finanţării echipei de fotbal a lui Marian Iancu de către Primăria Timişoara, caz în care DNA a început o anchetă. Vă reamintim că reprezentanţii Curţii de Conturi au stabilit că banii daţi Politehnicii Timişoara de CJ Timiş şi municipalitate au fost alocaţi ilegal. „Nu mă bucur pentru acei oameni că se află la necaz. Eu am spus şi atunci că nu pot să-mi dau avizul pe un lucru care nu e conform cu ce s-a prezentat. Am citit Legea Sportului înainte, mai ales capitolul cu privire la modul în care se organizează şi se finanţează cluburile sportive. În raportul Curţii de Conturi se spune foarte clar că o societate comercială se poate organiza ca şi club sportiv, dar nu poate fi finanţată din fonduri publice. Lucru pe care l-am spus la momentul respectiv, am spus şi în plen că refuz să pun viza”, a explicat Adrian Bodo.

2 COMENTARII

  1. curtea de conturi…ia verificati cum dadea BODO amenzi pe note de plata, pana in anul 2010,cand a angajat oameni care i-au spus ca nu este posibil asa ceva…decat cu proces verbal de amenda…acum cand vede ca o sa dea cu subsemnatul pe la DNA zice ca fisele de calcul pt garaje sant ilegale…te duceai la DFMT iar habarnistele de cucoane de la Impozite si taxe locale,i-ti scriau o nota de plata,pt amenda…ca la restaurant…si bietii oameni,de frica sa nu aiba probleme se duceau si plateau…fara sa stie ca acei bani intrau in buzunarele celor de la Directia fiscala sub forma de stimulente si alte sporuri,pe care de altfel le primesc si acum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.