Flashmob şi lampioane lansate spre cer, în centrul Timişoarei, de Ziua Împotriva...

Flashmob şi lampioane lansate spre cer, în centrul Timişoarei, de Ziua Împotriva Traficului de Persoane. Ce semnal de alarmă au tras organizatorii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

flashmob trafic de persoane

Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane a fost marcată, aseară, şi la Timişoara. Astfel, Asociaţia WorldTeach a organizat un flashmob inedit în centrul oraşului, la care au participat voluntari din cadrul ONG-ului, elevi, dar şi dansatori. Aceştia au purtat bannere cu mesaje de conştientizare şi au creat un lanţ uman. Momentul a fost presărat de clipe speciale cu mulți fluturi, lampioane lansate spre cer și „o victimă a traficului de persoane, traficată și salvată”.

Acţiunea a făcut parte dintr-un program mai amplu al Asociaţiei WorldTeach de prevenire şi combatere a fenomenului traficului de persoane, dar și restaurării și reabilitării celor care au căzut victime acestui flagel. Înainte de începerea flashmob-ului, voluntarii au împărțit pliante informative și le-au vorbit oamenilor prezenți în Piața Operei despre faptul că traficul de persoane reprezintă sclavia zilelor moderne, despre pericolul pe care îl reprezintă acest fenomen, despre cum poate fi identificat un traficant de persoane și despre faptul că oricine poate deveni victimă a acestui flagel.

lampioane trafic de persoane

„Este nevoie ca posibilele victime să înțeleagă faptul că promisiunea unei “vieți mai bune în altă parte” este, de cele mai multe ori, o minciună.


La fel de importantă este cunoașterea strategiilor pe care le pot folosi victimele aflate deja sub controlul traficanților pentru a se elibera”, spune Beniamin Lup, președinte WorldTeach.

Vă reamintim că Asociaţia WorldTeach vrea să realizeze un centru unic în România, la Timişoara. Şi anume, unul pentru reabilitarea victimelor abuzurilor, care se va numi „Butterfly„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.