FOTO CH Poli luptă până la capăt cu Târgu Jiu și obține...

FOTO CH Poli luptă până la capăt cu Târgu Jiu și obține a CINCEA victorie consecutivă. Pe ce poziție se află alb-violeții în Liga Națională

0
DISTRIBUIȚI

poli pandurii (14)

Deși se află într-o criză asemănătoare cu cea de la baschet sau fotbal, CH CSU Politehnica și-a continuat parcursul excelent din această toamnă. Handbaliștii alb-violeți au învins-o azi și pe Energia Tg. Jiu, scor 31-28 (13-13) după un meci în care s-a mers umăr la umăr până spre final. Elevii lui Pero Milosevic se află la al cincilea succes consecutiv în Liga Națională.

Poli a urcat momentan pe podium la handbal după jocul cu gorjenii. Meciul a fost strâns aproape de la un capăt la celălalt. În criză de puncte, Energia Pandurii a venit montată cu un antrenor relativ nou în persoana lui Bozo Rudic. Timișorenii s-au desprins prima dată la două goluri de abia în minutul 13 (6-4), dar până la pauză oltenii au reușit să restabilească egalitatea. Oaspeții au început apoi mai bine partea secundă și au avut ei +2 pe tabelă. În mare parte Energia a rezistat grație veteranului Mădălin Țuțu, cu o serie incredibilă în câteva minute, cu execuții asemănătoare. Replica a venit însă de la Grigoraș și Chikovani. Ultimul și-a dus echipa la 22-20 înaintea de minutul 45. Echipa din Tg. Jiu a mai avut o dată puterea să egaleze situația dar finalul i-a aparținut lui CH Poli. De abia după minutul 57 Fenici a reușit să spargă bariera și să-și ducă echipa la trei goluri avantaj pe tabelă spre bucuria publicului, mai numeros azi. Ultima reușită i-a aparținut lui Chikovani, care a stabilit scorul final la 31-28 după câteva momente în care oltenii poate mai sperau.

Irakli Chikovani, cu 11 goluri azi, patru de la 7 metri, a fost principalul marcator al lui Poli Timișoara. Tot 11 reușite a avut și Mădălin Țuțu de la Energia Tg. Jiu. Un meci mare cu multe execuții specifice, în forță, a făcut și Demis Grigoraș, internaționalul a acumulat 10 goluri. Pentru CH Poli au mai marcat: Fenici (7 goluri), Lasica, Timofte și Ștefan (câte un gol fiecare). În urma acestui succes Poli a urcat pe locul 3 cu 21 de puncte, Odorhei (21 pt.) și Dinamo (20), aflate imediat în spate, nu au jucat încă în runda a 10-a. Prima joacă mâine la Turda, ”câinii” întâlnesc CSM-ul miercuri. În etapa următoare alb-violeții merg la Reșița.

”Suntem la limită”

Tehnicianul lui Poli era bucuros pentru al cincilea succes, dar alb-violeții așteaptă totodată și o soluție legată de problema financiară. ”A fost o nouă victorie, a fost o partidă dură.


Eu prefer să câștigăm mai din timp, în ultimele trei-minute. Am jucat bine. Felicit în primul rând jucătorii mei, pentru că luptă, lucrează la antrenamente. Avem un grup bun, cu multe caractere. Mi-a plăcut că deși nu a venit foarte mulți spectatori, publicul a fost cu noi în momentele dificile. Felicit și echipa adversă… Portarii nu au evoluat la nivelul ultimelor jocuri dar până la urmă am triumfat… A fost un meci bun, cu un ritm alert. Sperăm să se rezolve problemele, cu toții suntem la limită, așteptăm, Timișoara are nevoie de echipe la nivel înalt”, a declarat Pero Milosevic.

”Nu am ținut cont de numărul golurilor, important e să câștigăm. Mă bucur că fac parte din grupul acesta. Sper ca problemele financiare să se rezolve curând. Avem cinci victorii consecutive, vrem să urmeze a șasea, la Reșița. Sunt mândru că fac parte din această echipă, am avut un joc bun, atât pe apărare, cât și pe atac. Colegii mă pun în valoare, eu muncesc pentru ei”, a spus și internaționalul Demis Grigoraș.

Bozo Rudic, antrenorul Energiei Tg. Jiu, are încredere că echipa sa va prinde până la urmă partea superioară a clasamentului deși acum ocupă locul 12 cu 7 puncte. ”Știam că o să avem un meci foarte greu. Felicit Timișoara că a câștigat, noi trebuie să continuăm să muncim. Am rezistat până în minutul 50 și ceva, dar apoi am căzut, psihic cred. Sunt aici de două săptămâni și muncim. Nu e o surpriză, știam echipa asta, are jucători extraordinare, Chikovani, Fenici și Grigoraș, are printre cei mai buni interi. La CSM eu l-am dorit pe Grigoraș, echipa e mult mai disciplinată ca anul trecut. Putem să ne calificăm în play-off, e destul timp, dacă jucăm precum azi, la unii trebuie să le schimbăm atitudinea”, a conchis Bozo Rudic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.