FOTO Răsturnare alb-violetă: ASU Poli câștigă cu emoții după ce a fost...

FOTO Răsturnare alb-violetă: ASU Poli câștigă cu emoții după ce a fost condusă de tinerii lui Pandurii

0
DISTRIBUIȚI

ASU Poli Pandurii II (6)

ASU Politehnica a bifat o nouă victorie pe teren propriu în Liga a III-a. Formația de pe ”Știința” s-a impus cu 2-1 (0-1) în fața echipei secunde a celor de la Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii le-au dat emoții mari timișorenilor în ultimele secunde din prelungiri, când au ratat o ocazie uriașă.

Alb-violeții au început cu entuziasm jocul cu oltenii, venit după două săptămâni de pauză de la meciurile de campionat. Cu toate acestea oaspeții și-au arătat din start colții. Predescu a driblat și portarul în minutul 5, dar Damian a salvat situația din fața porții. Fără întăriri de la Pandurii, gorjenii au fost dominați clar în restul reprizei. Peste doar un minut Țugui a tras în bara transversală din așezarea lui Ghinescu iar apoi, din pasa aceluiași mijlocaș, Tulcan a irosit o șansă din interiorul careului. Pandurii II a dat lovitura în minutul 15, când reluarea lui Negrescu cu capul nu a putut fi oprită de Fișteag în urma unui corner, fază rară la poarta gazdelor. ASU Poli și-a reluat asalturile, dar fără succes în prima parte. În ciuda căldurii arătate de tribună, completată și cu o duzină de fani ”frați” de la Monchengladbach. Țugui trage peste după o acțiune prelungită la exasperare în careul vizitatorilor (min. 30), apoi Gălan nu reușește să trimită periculos dintr-o tentativă de foarfecă (40).

Lucrurile aveau să se regleze însă rapid după pauză. La două minute de la reluare Ghinescu driblează în fața careului și trimite pe jos un trasor care îl învinge pe Popescu. Atacurile au continuat la poarta ”pandurilor” și după o nouă șansă a lui Tulcan avea să vină și golul de 2-1. Marius Marin a croșetat de această dată pe linia de fund și l-a servit pe Vucea, venit liber la colțul lung. Era minutul 65 și lucrurile au intrat pe făgașul normal, Politehnica păstrând până acum toate punctele pe teren propriu. Pe final însă au fost emoții mari în două rânduri pentru amfitrioni. Mai întâi la un balon plouat care s-a scurs în aut, apoi, în minutul 90+4 mingea trimisă de Hemidi a fost salvată aproape miraculos din drumul spre gol.

ASU Poli se impune cu 2-1 și păstrează locul 2 în Seria a IV-a cu 15 puncte, imediat în spatele liderului din Sebiș (16 puncte) și la egalitate cu CSM Lugoj.

ASU Politehnica Timișoara: Fișteag – Stefanovici, Bilia, Gălan (cpt.), Damian (55′ Taub) – M. Stancu – Vucea (70′ Bădăuță), Țugui, Giuricici (55′ M. Marin), Ghinescu – Tulcan (83′ Rebenciuc). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Pandurii II Tg. Jiu: D. Popescu – Troncan (cpt.), Celea, Negrescu (53′ A. David), Miroiu – Pîrcălabu, Erdei, Bîrlan (67′ Hemidi), Predescu – Dănăricu (79′ A. Pârvulescu), Mareș (55′ R. Dumitru). Antrenor: Claudiu Mocioi.

Mulțumiri și nemulțumiri

Antrenorul lui ASU Poli, Sorin Brîndescu, era mulțumit la final de atitudinea elevilor, nu însă și de emoțiile din final. ”După evoluția scorului a fost cel mai greu, dar sunt mulțumit de joc.


În prima repriză am adus des mingea în fața porții, am avut ocazii, și bară, nu am înscris. Și, la singura lor fază fixă, un corner, am luat gol. Dar am fost în continuare preocupați de joc. Am întors rezultatul, cred că meritat, am avut ocazii să ne desprindem. Ce m-a nemulțumit a fost finalul de meci, am intrat în panică”, a declarat Sorin Brîndescu.

Oaspeții, de partea cealaltă, nu au fost încântați că au plecat fără punct(e) după ce au avut două șanse uriașe. ”Avem o echipă foarte tânără, cel mai bătrân are 20 de ani. Presiunea publicului a contat, au cedat. Dar sunt mulțumit, au avut ocazii, ratări, dar au jucat, asta e important. Eu sunt mulțumit de atitudinea lor în joc. Echipa avută de Poli și al 12-lea jucător, publicul, îi ajută foarte mult. E și o echipă mai masivă. Nu e echitabil pentru că în ultimul minut am avut ocazie cu poarta goală. Trebuia să luăm un punct. Noi nu avem obiectiv, doar să dăm jucători la echipa mare. Poli cu 1-2 jucători în iarnă se bate la promovare 100%”, a spus Claudiu Mocioi, antrenorul lui Pandurii II Tg. Jiu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.