Galeria LogArt aniversează doi ani de la înfiinţare cu o expoziţie a...

Galeria LogArt aniversează doi ani de la înfiinţare cu o expoziţie a artistului vizual italian Simone Vumbaca

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-139860783">

4. n.y.

Galeria LogArt aniversează doi ani de la înfiinţare cu o expoziţie a artistului vizual italian Simone Vumbaca, intitulată “NEW YORK” photo& film, care se va deschide în 17 octombrie, în sediul provizoriu al Colegiului Naţional “Constantin Diaconovici Loga de pe strada Lorena.

Spaţiul “LOGART ATELIER & GALERIE” este unul experimental şi multimedia unde expun artişti vizuali, viitoare modele de inspiraţie şi educaţie vizuală. Prin recentele compoziţii foto/video ale artistului italian, acesta “încearcă să ne prezinte câteva fragmente de realitate cotidiană transformată în artă vizuală prin sensibilitatea sa picturală, compoziţia plastică şi diminuarea contrastului de clarobscur” spune pictorul Sorin Scurtulescu, profesor la colegiul Loga, fondator şi coordonator al Galeriei LogArt.

Născut la Roma în 1976, artistul Simone Vumbaca a urmat studii politehnice, după care a lucrat ca desenator CAD la Roma, fiind interesat de grafica pe computer şi animaţia 3D. În ultimii zece ani a fost atras de pictura impresionistă, în special de pictura lui Auguste Renoir, şi a început să picteze în aer liber, ca autodidact. La Roma a frecventat atelierul pictorului Corrado Schiavetto de pe celebra Via Margutta iar din 2012 şi-a lărgit câmpul de căutare vizuală începând studiul realităţii cu ajutorul fotografiei şi al filmului. Simone Vumbaca a fost prezent cu lucrări la mai multe expoziţii de grup IT la Roma, iar în acest an, la o expoziţie de grup la Viena şi la expoziţia “Few Works” organizată de Zid Gallery din Timişoara. În prezent, lucrează la Roma şi la New York.

Expoziţia, care prezintă lucrări recente ale artistului, va fi deschisă până în 17 noiembrie şi va putea fi vizitată zilnic între orele 14,00-16,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.