Gest impresionant al unui medic din Timişoara, care-şi donează ziua de naştere...

Gest impresionant al unui medic din Timişoara, care-şi donează ziua de naştere pentru copiii cu dizabilităţi. Cum poți contribui și tu

0
DISTRIBUIȚI

terapia prin apa

„Anul acesta nu voi face petrecere, nu voi avea invitaţi şi nu îmi doresc cadouri, decât… un gest din partea voastră” – acesta este anunţul pe care medicul Ioana Vârtosu, preşedintele Asociaţiei Şcoala Mamei Junior din Timişoara, l-a făcut recent. Timişoreanca îi informează pe internauţi că s-a decis să-şi doneze ziua de naştere, care este pe data de 21 octombrie. Totul în speranţa că se vor strânge fondurile necesare achiziţionării unui lift de bazin pentru micuţii cu dizabilităţi care beneficiază gratuit de terapie prin apă la un bazin de înot din oraş, în cadrul unui program de hidroterapie al asociaţiei.

„În curând voi împlini 36 de ani, nimic spectaculos în afară de faptul că a mai trecut un an cu totul spectaculos, și așa am acel motiv de a mă vedea cu toți oamenii dragi mie. Doar că, în ultimul timp, universul meu de oameni dragi a fost cotropit de copii, mulți copii. Pentru ei, fiecare zi de bazin e zi de sărbătoare și motiv de îmbrățișare. Astfel, am decis să îmi donez ziua de naștere pentru ei! Ce înseamnă asta? Înseamnă că anul acesta nu voi face petrecere, nu voi avea invitați și nu îmi doresc cadouri, decât… un gest din partea voastră. În loc să îmi cumpărați flori, ciocolată, vin și alte surprize, vă invit să donați o sumă de bani”, a scris Ioan Vârtosu pe Galatom, o platformă care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru proiecte care aduc schimbare în comunitate.

ioana vartosu (6)

Preşedintele Asociaţiei Şcoala Mamei Junior explică faptul că un astfel de lift de bazin i-ar ajuta foarte mult pe micuţii cu dizabilităţi care au nevoie de terapie în apă, dar şi pe însoţitori şi pe terapeuţi.


„Cu ce îi ajută pe copilași cadoul vostru? Vom achiziționa un lift de bazin. Un lift care să îi manevreze la baie, să poată face duș, să îi coboare și ridice în/din bazin. Un lift mobil care va face ca ei să nu trebuiască să vină cu caruciorul de transport din exterior pe marginea bazinului și să nu iasă uzi în același cărucior în care își vor petrece restul zilei. Un lift care va salva spatele însoțitorilor și a terapeuților. Un lift care să le asigure decența! Promit să gătesc prăjituri pentru fiecare dintre voi în ziua în care vom coborî pentru prima oară un copil în bazin în mod decent, cu un lift”, mai precizează Ioana Vârtosu.

Pentru achiziţionarea acestui lift de bazin este nevoie de suma de 27.000 de lei. Astăzi au fost făcute deja două donaţii, una dintre acestea fiind de 12.000 lei, din partea unei companii din Timişoara. Oamenii care doresc să se implice în acest proiect pot face donaţii AICI.

În aprilie 2013, medicul Ioana Vârtosu, prin intermediul asociației pe care o conduce, a început să desfășoare cursuri și ateliere gratuite de terapie prin apă pentru copiii cu nevoi speciale. Asta după ce a observat necesitatea unei terapii alternative pentru copiii cu diferite dizabilități mintale sau corporale. Hidroterapia este o terapie recunoscută la nivel mondial, care are rezultate foarte bune în tratarea și ameliorarea multor afecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.