Gruparea Statul Islamic susține că a doborât avionul rus prăbușit în peninsula...

Gruparea Statul Islamic susține că a doborât avionul rus prăbușit în peninsula Sinai, cu 224 de oameni la bord

0
DISTRIBUIȚI

avion prabusit ucraina rt_com

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a scris sâmbătă pe Twitter că este responsabilă de prăbușirea avionului Airbus A321-200 al companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia) în peninsula egipteană Sinai, relatează AFP.

‘Soldații califatului au reușit să doboare în provincia Sinai un avion rus, care transporta peste 220 de cruciați și toți au fost uciși’, se arată într-o postare pe conturile de Twitter ale jihadiștilor, care menționează de asemenea că au acționat astfel pentru a răspunde intervenției militare ruse împotriva combatanților grupării Statul Islamic în Siria.

Avionul implicat în accident efectua o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg.


A decolat la ora locală 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai târziu, când avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 ruși și 3 ucraineni) și 7 membri ai echipajului, toți ruși. Conform primelor date, după pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt. Anterior, comandantul a transmis turnului de control că are probleme cu echipamentele de comunicație.

Autoritățile egiptene au găsit epava avionului la câteva ore după prăbușire, fiind găsite și cele două cutii negre, dar nu există supraviețuitori, iar până în prezent au fost recuperate circa 150 de cadavre.

Înaintea apariției postării jihadiștilor pe Twitter, autoritățile egiptene și ruse au anunțat că au în vedere mai degrabă ipoteza unei defecțiuni tehnice decât cea a unui atac terorist comis prin lansarea unei rachete.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.