Imagini de poveste din FASCINANTA istorie a Banatului montan UPDATE Când și...

Imagini de poveste din FASCINANTA istorie a Banatului montan UPDATE Când și unde are loc lansarea FOTO

0
DISTRIBUIȚI

1. cristian graure

În urma succesului pe care l-au avut cele 65 de apariții editoriale datorate Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, seria cărților-album editate în ultimii ani e completată de un nou album dedicat istoriei fotografiei în Banatul Montan în perioada 1860-1910, realizat de timișoreanul Cristian Graure, grafician la Muzeul Banatului și cadru universitar la Facultatea de Arte și Design Timișoara – Departamentul Foto.
Albumul, intitulat “Un ținut redescoperit prin imagine. Fotografia în Banatul Montan între 1860 și 1910” (“Ein durch Bilder wiederentdecktes Gebiet. Die Fotografie im Banater Bergland in der Zeitspanne 1860-1910”), este o ediție bilingvă, româno-germană, care cuprinde 146 pagini policrome, fiind structurată pe capitole dedicate istoriei fotografiei și tehnicilor fotografice, fotografilor itineranți prin regiune, atelierelor mai importante din localitățile Reșița, Bocșa, Oravița, Steierdorf-Anina, Orșova, Băile Herculane, Caransebeș, sau realizate în zone de interes turistic. Cele peste 250 de fotografii inedite realizate între 1860-1910 provin din colecția personală Cristian Graure, precum și din colecțiile unor instituții importante din Austria, Ungaria, Germania și România, care fac posibilă redescoperirea acestui ținut prin imagini realizate timp de cinci decenii, într-o epocă de glorie a fotografiei, în care căutarea asiduă a unor noi subiecte a condus adesea fotograful către tărâmuri neexploatate anterior.
Volumul este editat cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice de pe lângă Guvernul României în cadrul proiectului inițiat de către Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin sub numele de “Etnic 2015” în cadrul axei “Cunoașterea și punerea în valoare a patrimoniului cultural material și imaterial al minorităților naționale” și urmează să apară în aceste zile la Editura Banatul Montan, urmând ca lansarea să aibă loc atât la Reșița, cât și la Timișoara.
UPDATE Lansarea cărţii-album “Un ţinut redescoperit prin imagine.


Fotografia în Banatul Monten între 1860 şi 1910”, semnată de Constantin Graure, va avea loc miercuri, 28 octombrie, ora 14,00, la Bastionul Theresia – sala de evenimente “Sorin Titel” a Bibliotecii Judeţene Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.