INEDIT Viitorii economişti care învaţă la Universitatea de Vest din Timişoara, trimişi...

INEDIT Viitorii economişti care învaţă la Universitatea de Vest din Timişoara, trimişi în practică la firme din Roma. Cu ce sume importante de bani vor fi recompensaţi

0
DISTRIBUIȚI

roma coloseum

Universitatea de Vest din Timişoara sare, din nou, în sprijinul studenţilor săi în găsirea unui loc de muncă mai uşor la finalizarea studiilor. În acest sens, astăzi a fost lansat un nou proiect finanţat cu bani europeni, intitulat „Ghidarea performantă a studenţilor la început de carieră – GPS în carieră!”.

În cadrul acestuia, 170 de studenţi înscrişi în anul II la ciclul de licenţă şi master la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul universităţii timişorene sunt încurajaţi să realizeze stagii de practică.


La finalul lor, viitorii economişti vor fi recompensaţi şi financiar cu 900 lei. De asemenea, 25 dintre studenţi vor avea posibilitatea de a participa la stagii de practică în Roma, timp de o săptămână, la trei firme.

„Practica efectivă începe la începutul lunii noiembrie, urmând ca în cadrul proiectului să fie încheiate parteneriate cu reprezentanţii mediului de afaceri în cadrul cărora se va derula practica studenţilor. Avem prevăzut un număr de 15 acorduri la nivel local/regional şi trei acorduri cu parteneri economici din ţări membre ale UE”, a explicat Sorina Păuţu, manager de proiect.

În cadrul proiectului european derulat de UVT, va fi organizat şi un concurs. Astfel, pe baza rezultatelor obţinute în cadrul stagiilor de practică efectuate în ţară, 50 de studenţi vor primi un premiu în valoare de 2.000 lei, iar cinci din cei 25 de tineri care ajung în Roma se vor alege cu un premiu de 3.000 lei. De asemenea, studenţii vor beneficia şi de consiliere şi de orientare în carieră.

Proiectul „Ghidarea performantă a studenților la început de carieră – GPS în carieră” se va finaliza în data de 31 decembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.