Investiţie de peste patru milioane de lei, pusă în funcțiune la Gătaia....

Investiţie de peste patru milioane de lei, pusă în funcțiune la Gătaia. La ce va fi folosită

0
DISTRIBUIȚI

POSMediu-gataia2

Aquatim a demarat recent un program suplimentar de mentenanță a rețelei de alimentare cu apă din Gătaia. Acesta  constă în spălări repetate, cu aer și apă sub presiune, folosind anumite utilaje speciale, a tuturor conductelor de apă din localitate. Măsura e necesară având în vedere vechimea conductelor.

Tot în Gătaia a fost pusă în funcţiune noua staţie de tratare a apei potabile, o investiţie de peste patru milioane de lei, finanţată din fonduri europene.


”Stația furnizează locuitorilor din Gătaia și Sculia apă sigură, tratată și dezinfectată. Conductele de apă sunt însă vechi, de cele mai multe ori degradate sau cu depuneri de rugină pe pereții interiori. Astfel, compania de apă a demarat programul suplimentar de spălare a rețelei pentru a preveni colorarea apei ca urmare a antrenării depunerilor din interiorul conductelor, asigurând furnizarea apei de calitate corespunzătoare la robinet. După finalizarea spălării rețelei de apă din Gătaia, Aquatim va face același lucru și în Ciacova unde conductele sunt, de asemenea, vechi”, a anunțat ing. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Programul de spălare a conductelor, cu menționarea străzilor și intervalului orar, va fi publicat săptămânal pe site-ul Aquatim. În timpul spălării conductelor și la reluarea alimentării cu apă rece, este posibil ca la robinetele consumatorilor din zonele menţionate să curgă apă tulbure, scurt timp. Utilizatorii sunt  rugați să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.