JENANT Primăria Timişoara încă nu știe câți copaci se vor planta în...

JENANT Primăria Timişoara încă nu știe câți copaci se vor planta în Piața Libertății. Cum explică edilul Robu

0
DISTRIBUIȚI

PIATA LIBERTATII01_resize

Lucrările de reabilitare a centrului istoric din Timişoara sunt pe ultima sută de metri, însă asta nu înseamnă și că toate aspectele proiectului sunt lămurite. Practic, conform termeneului stabilit după acordarea unei prelungiri, firma Romprest ar trebui să finalizeze lucrările în luna decembrie.

Îngroparea vestigiilor găsite ca urmare a săpăturilor arheologice a fost un subiect fierbinte, care a stârnit atât nemulţumirea cetăţenilor care s-au exprimat pe Facebook, cât şi pe cea a specialiştilor care alături de cetăţenii preocupaţi au ieşit în stradă.


Un alt subiect la fel de fierbinte a fost lipsa copacilor din Piaţa Libertăţii. Încă de la aflarea veştii că noua configuraţie a pieţei va fi complet diferită faţă de cea cu care erau obișnuiți înainte de începerea lucrărilor, timişorenii s-au arătat împotriva deciziei primarului Robu de a lăsa spaţiul fără copaci, pentru a putea fi folosit pentru concerte sau spectacole. Însă decizia nu a stat şi nu stă în mâinile primarului Robu, asta pentru că proiectul iniţial aprobat de Uniunea Europeană prevede existanţa copacilor, iar modificarea acestuia nu este permisă. Conform unor declarații făcute acum câteva luni de edilul șef, în zonă vor fi plantați circa 50 de arbori, care ar putea fi amplasați pe aliniamente în fața Garnizoanei și a Cercului Militar, astfel încât să dea impresia de străjeri ai cetății. Arhitecții spun însă că aceștia nu ar arăta bine în fața vechii primării.

În ciuda faptului că timpul trece, problema copacilor din Piaţa Libertăţii nu pare să îşi găsească rezolvarea. Primarul Nicolae Robu a declarat că „sunt cifre diferite în locuri diferite în proiect, va trebui să avem o ultimă discuţie cu ADR Vest şi atunci vom şti câţi copaci vom planta. Probabil că pe lângă cei patru care sunt vor fi încă 48”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.