Lacul Gura Golumbului din Banat, oaza de aer curat în care timişorenii...

Lacul Gura Golumbului din Banat, oaza de aer curat în care timişorenii se pot simţi ca într-un adevărat rai pe Pământ. Cum ajungi aici FOTO

0
DISTRIBUIȚI
lacul minis
Foto: Ciprian Floare

Timişorenii care-şi propun să admire cea mai spectaculoasă cădere de apă din lume, care se află în Banat, se pot opri în drumul lor pentru a-şi încânta privirile cu un pesaj sălbatic fascinant. Astfel, la doar câţiva kilometri de Cascada Bigăr, pe drumul dinspre Anina spre Bozovici, în judeţul Caraş-Severin, se găseşte Lacul Gura Golumbului, cunoscut şi sub numele de Lacul Miniş. Este vorba despre o oază de aer curat şi relaxare, aflată într-un rai natural cu privelişti idilice.

Gura Golumbului este un lac de acumulare, primul de altfel construit pentru o termocentrală, realizat pe Valea Minişului, pe râul Miniş. Are o lungime de 750 metri, iar aici îşi dau întâlnire numeroşi pescari care-şi încearcă norocul la undiţă, şi nu numai.

lacul minis

Lacul Gura Golumbului sau Gura Porumbelului, în traducere din graiul bănăţean, este ascuns într-o vegetaţie deasă, iar liniştea din acest loc este spartă doar de ciripitul păsărilor.


Lacul poate fi admirat în toată splendoarea şi de la înălţime, dacă urcaţi dealurile aflate lângă el, de unde turiştii au impresia că natura s-a aşternut la picioarele lor.

Pentru a ajunge în Cheile Minișului, turiștii trebuie doar să urmeze cursul drumului național 57B. Cheile Minișului sunt situate între orașul Anina și comuna Bozovici, pe cursul râului Miniș, care impresionează turiştii prin marmitele formate de vârtejuri. Cheile Minișului sunt formate din trei sectoare sălbatice – Cheile Minișului, Cheile Poneascăi și Cheile Bigărului – și fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, dar nu sunt incluse în nicio rezervație naturală.

Sursa foto: Romanian Resorts

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.