Liberalul Marian Vasile cere studii pentru amenajarea de piste de biciclete pe...

Liberalul Marian Vasile cere studii pentru amenajarea de piste de biciclete pe lângă drumurile judeţene. Cum readuce în discuţie subiectul metropolei Timişoara, proiect ilegal încă

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile (6)

Șeful consilierilor județeni ai PNL Timiș, Marian Vasile, are un nou plan pentru a-i ajuta pe cei care domiciliază în comunele învecinate cu Timișoara, să facă naveta mai ușor în urbea de pe Bega.

Pe scurt, Vasile e convins că oamenii pot veni la serviciu cu bicicletele, iar propunerea lui vizează amenajarea de piste pe drumurile judeţene pe direcţiile Moşnița Nouă, Dumbrăvița, Giroc, Sânmihaiu Român sau la rutele Sînandrei – Dudeştii Noi – Becicherecu Mic, Bucovăţ – Moşniţa Veche sau Săcălaz – Sânmihaiu Român.

„Solicit inițierea demersurilor pentru fundamentarea și adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Județean care să prevadă realizarea urgentă a studiilor și documentației tehnico-economice pentru proiectele ce vizează crearea de piste de biciclete de-a lungul drumurilor județene, în primul rând accesând fonduri europene nerambursabile, dar și alte surse dacă este posibil.


Totodată, solicit și alocarea sumelor de bani (pentru cofinanțare, cheltuieli neeligibile etc) în cadrul bugetului Consiliului Județean Timiș pentru anii 2015 și 2016, pentru implementarea -în toate fazele – a acestor proiecte”, a declarat liberalul. Mai mult, Vasile spune că dacă procedurile pornesc din timp încă există oportunitatea de finanţare prin programul transfrontalier România-Serbia, cu termen de depunere a proiectelor ianuarie 2016, respectiv martie 2016.
Vasile nu a pierdut ocazia de a reaminti și de aspectul transformării Timișoarei în metropolă, proces care momentan este interzis de legislația din România, dar care este tratat de liberal ca o chestiune serioasă, după ce sarcina i-a fost pasată inițiatorul ideii, și șeful său de partid, primarul Nicolae Robu.
Oportunitatea și necesitatea de dezvoltare generală a zonei metropolitane Timișoara, din punct de vedere economic (inclusiv comercial), turistic, al petrecerii timpului liber, dezvoltarea tot mai mare a rețelei de piste de biciclete în interiorul municipiului Timișoara, creșterea popularității folosirii bicicletei, care aduce beneficii inclusiv la nivelul sănătății, siguranța redusă a bicicliștilor care circulă pe carosabilul șoselelor din zona periurbană importanța infrastructurii de transport în zona metropolitană Timișoara, unde este concentrată cea mai mare parte a populației județului Timiș și existența multor modele de succes în zonele metropolitane europene, au fost câteva din motivele expuse de Vasile privind necesitatea implementării proiectului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.