M10 şi Mişcarea Populară, planuri pentru alegerile din Timiș. Ce au spus...

M10 şi Mişcarea Populară, planuri pentru alegerile din Timiș. Ce au spus cele două conducătoare ale formaţiunilor despre o eventuală alianţă în 2016 VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Ada Cean
Ada Cean

Invitatele PRESSALERT LIVE din această seară, Ada Cean, preşedintele interimar al M10, şi Roxana Iliescu, preşedintele Mişcarea Populară Timiş, au discutat despre formaţiunile din care fac parte, dar şi despre planurile pentru alegerile de anul viitor.

Despre absența Monicăi Macovei de pe scena publică din ultima vreme, Cean a explicat că „sâmbătă am fost împreună la Târgu Mureș, am avut întâlnirea națională a partidului, o întâlnire de lucru, și Monica Macovei a fost acolo. A fost conferință de presă și protest la adresa generalului Oprea”. Cean a mai spus și că dacă partidul pe care îl reprezintă va abdica de la princpiile pe care le promovează acum, nu va mai fi M10, ci va fi altceva. „Politica înseamnă negociere, dar nu negociem principii și nu negociem valori, problemele cu legea iarăși nu sunt negociabile”, a declarat invitata.

Legat de impactul alegerii lui Traian Băsescu ca preşedinte al Mișcării Populare, Roxana Iliescu a comentat că „eu sunt convinsă că va avea un aport clar în a da mai multă substanță și coerență acestui proiect și mai mult decât atât în a ne da mai multă vizibilitate nouă, celor care suntem noi în politică și nu avem atâta notoritetae pe cât au cei care se tot perindă de 25 de ani”.


Șefa MP Timiș a mai precizat că, cel puțin la nivel de județ, sunt membri de parid care nu sunt fani ai fostului președinte, dar care sunt în favoarea programului politic promovat de el.

roxana iliescu
Roxana Iliescu

În ceea ce priveşte alegerile din 2016, cele două partide fac deja pregătiri, însă Cean susține că planurile de a avea candidați pentru M10 în toate localitățile nu sunt plauzibile, dat fiind faptul că formaţiunea este una nouă, în vreme ce Iliescu a explicat că Mișcarea Populară merge deja de un an de zile prin sate pentru a strânge noi membri.

Despre de ipoteza unui singur candidat de dreapta, Iliescu a comentat că „cred că este prematur, dar o anumită deschidere și flexibilitate ar trebui să fie, până la urmă vorbim de două formaţiuni de dreapta, teoretic și practic, spun eu, că am avea multe în comun”. Cean a spus că „dacă vorbim de acest tur electoral este puţin probabil, dar M10 este dispus să susţină un candidat independent, cu condiţia ca acesta să fie reprezentativ și credibil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.