M10 Timiş despre Primăria Timișoara: „Ignoră prevederile legale referitoare la transparența decizională”....

M10 Timiş despre Primăria Timișoara: „Ignoră prevederile legale referitoare la transparența decizională”. Ce proiect important a fost votat fără dezbatere publică, în ciuda mai multor solicitări

0
DISTRIBUIȚI

protest m10

Partidul M10, filiala Timiș, a tras astăzi un semnal de alarmă cu privire la modul în care Primăria Timişoara refuză să respecte legea şi să organizeze dezbateri publice pe subiecte de interes.

Reprezentanții partidului Monicăi Macovei au anuţat astăzi că își exprimă îngrijorarea față de „practicile de lucru ale reprezentanților Primăriei Timișoara și ale membrilor Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Constatăm cu insatisfacție faptul că aceștia înțeleg să ignore prevederile legale referitoare la transparența decizională în administrația publică. O situație concretă de acest gen s-a înregistrat în cursul celei mai recente ședințe de plen a Consiliului Local Timișoara, desfășurată vineri, 16 octombrie 2015, când, în pofida faptului că au fost formulate și depuse mai multe solicitări vizând desfășurarea unei dezbateri publice adecvate pe marginea proiectului de amenajare a pasajului auto din Piața Victoriei, s-a procedat la supunerea la vot a proiectului de hotărâre, nesocotindu-se prevederile explicite ale Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică“.

Vă reamintim că şi Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei a depus o cerere similară prin care solicita o dezbatere publică, însă actul a fost ignorat.


Nu numai atât, dar viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, şi purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Alina Pintilie, evită să ofere o explicaţie cu privire la refuz, încă de luni, când au fost contactaţi de PRESSALERT.ro în acest sens.

„Îi atenționăm pe reprezentanții Primăriei Timișoara care se fac răspunzători pentru situația creată astfel că eventuala necunoaștere a cadrului legal nu reprezintă în niciun fel o circumstanță atenuantă, ci este o probă a lipsei de profesionalism, a dezinteresului și nepăsării pe care aceștia o manifestă față de cetățeni. În plus, prin nesocotirea flagrantă a prevederilor Legii 52/2003, autoritățile publice locale din Timișoara nu fac decât să le îngrădească, practic, timișorenilor, în calitate de beneficiari direcți ai deciziei administrative, dreptul de a se implica activ în procesul de elaborare a proiectelor de acte normative. Și aceasta în pofida faptului că, în cazul menționat anterior, au existat depuse pe adresa Primăriei Timișoara, din partea unor asociații legal constituite, cel puțin două solicitări vizând organizarea unei dezbateri publice a proiectului de amenajare a pasajului auto.Ne exprimăm pe această cale și insatisfacția față de transformarea disprețului pentru cetățean într-o practică de lucru curentă a reprezentanților Primăriei Timișoara”, au transmis membrii M10 Timiș.

Aceștia conchid că lipsa de respect pentru cetăţean este cu atât mai deranjantă cu cât angajaţii din aparatul municipalităţii sunt plătiţi din bani publici.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.