Mai săraca BC Timișoara a fost aproape de o mică minune cu...

Mai săraca BC Timișoara a fost aproape de o mică minune cu CSU Sibiu. Reacția lui Dragan Petricevic după primul joc cu lotul ”de criză” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bct energia (41)

Fără minuni în Banat, deocamdată, în ceea ce privește baschetul masculin. BC Timișoara a luptat până aproape de final cu șanse bune de a câștiga în fața Sibiului, dar ”leii” au cedat până la urmă cu 53-61 în prima rundă a Ligii Naționale.

Sibiul s-a prezentat doar în zece la Timișoara, dar cu mult mai puține probleme față de gazde. Acestea au aliniat la start trei români: Milencovici, Fl. Popa și Toth, alături de Smith și Reljic. Au ajuns rapid și la patru autohtoni prin introducerea lui Petrișor. Sfertul 1 a început greu pentru ambele echipe. După cinci minute și 30 de secunde de joc tabela indica 7-2 pentru ardeleni. Timișorenii, la care au intrat pe rând și noile achiziții, cu Jelenic ”cap de afiș”, au strâns scorul pe finalul primelor zece minute.

Sfertul 2 a continuat după aproximativ aceleași coordonate. Oaspeții păreau că au meciul în mână când s-au dus la 24-17, dar din nou ”Leii din Banat” au luptat cum au putut pentru recuperare. Smith le-a mai adus zâmbetul pe buze sălii pe jumătate goală, dar plătitoare, cu câteva slam-uri ce aduc aminte de un alt american trecut pe Bega, Archie. Au existat și greșeli inerente, dar și faze bune create de tineri, precum reușitele lui Toth, atât defensive, cât și ofensive. Spectacolul avea să se anunțe promițător după ce Petrișor a profitat de o posesia suplimentară în urma unui antisportiv și a făcut ca tabela să indice 26-27 la pauză.

Dacă gazdele aveau o scuză, Sibiul a surprins în continuare prin ratările dese. Ceea ce, în ciuda scorului mic și jocului per total slab, a păstrat doza de andrenalină. Același Kentwan Smith i-a adus pe bănățeni pentru prima dată în avantaj (28-27). În timp ce Jelenic a reușit să distanțeze ”leii” la 35-30. Scor răsturnat rapid. Pe teren și-a făcut simțită prezența și ”Shone” Markovic, cu o triță egalizatoare care a adus urale în public. Sfertul 4 s-a reluat de la 40-38 pentru BCT însă finalul avea să aparțină vizitatorilor. Jelenic și-a adus echipa în avantaj când mai erau trei minute de joc (52-51), dar apoi tot el a forțat și a irosit următoarele două atacuri vitale. Până la urmă Sibiul a profitat și s-a impus cu 61-53. Un scor prea urât din păcate, păcat și că numele lui Markovic a fost scris greșit pe maiou. Altfel, ”leii”, nu au fost departe de versurile ”Invocației” de la Phoenix afișate de micuța galerie.

Principalul realizator al oaspeților de la CSU Sibiu și al meciului a fost veteranul Popa Calotă, cu 15 puncte. BC Timișoara i-a avut azi marcatori pe Kentwan Smith (14 puncte), Jelenic (13), Petrișor (4), Djapa (8), Fl. Popa (3), Reljic (2), Zekavicic (1), Markovic (3) și Toth (5)

”Aveam dreptul să sperăm”

”Îl felicit pe Dragan că reușește să facă o echipă competitivă în condițiile date.


Meciul pentru noi a fost foarte dificil pentru că nu știam împotriva cui jucăm. Știam numele, dar nu ce o să facem. Meciul a fost slăbuț. Nu putea fi altfel, ei se pregătesc de două zile. Noi am avut mulți jucătorii rookie. Emoțiile s-au văzut. Mă bucur că am reușit să câștigăm… Noi evoluăm încă sub așteptări, dar trebuie să ținem cont de cât de neexperimentat e lotul. În sfertul 4 ne-au ajutat Harrison și Lalovic… Nu cred că BC Timișoara și sper că nici noi nu ne vom bate la retrogradare”, a spus după meci Dan Fleșeriu, antrenorul lui CSU Sibiu.

Dragan Petricevic a părut destul de frustrat de rezultat, mai ales că BCT nu a fost departe de un succes nesperat. ”Reiese că ei au avut probleme mai mari ca noi… În fine. Îl caracterizez ca un meci, în care în ceea ce privește victoria, aveam și noi dreptul să sperăm. La final, când a fost cel mai important, două-trei aspecte importante. Lipsa de omogenitate, pregătirea fizică s-a resimțit, mai ales pe final când s-a ratat din poziții favorabile și prospețimea ar fi alt aspect. Am reușit să jucăm un baschet bun, am creat multe faze deschise. Au fost și momente când doar prin luptă am reușit să marcăm. Prin ambiție, elan. Vreau să felicit acești jucători. Problemele sunt tot mai mari, dar dacă tot am pornt pe un drum, în vestiar și pe teren nu ne plângem. Nu s-a simțit azi vreun alibi, acești jucători au luptat, nu sunt subiectiv dacă spun că diferența e mult prea mare, -8 puncte. Am avut șansa noastră să-i învingem. Echipa aceasta va juca din ce în ce mai bine. Vor exista mai multe înfrângeri decât doream. Dar fiecare meci trebuie folosit pentru omogenizare, pentru ca apoi să câștigăm și, de ce nu, împotriva unor echipe mult mai bine cotate”, a declarat Dragan Petricevic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.