Medicul Dana Stoian despre bărbaţii trecuţi de prima tinereţe care se înconjoară...

Medicul Dana Stoian despre bărbaţii trecuţi de prima tinereţe care se înconjoară de tinere: „Simt nevoia de confirmare”. Cât de prost stau românii la capitolul educaţie sexuală VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

dana stoian (3)

Dana Stoian, medic endocrinolog şi sexolog, a fost invitată, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre cât de educaţi sunt românii din punct de vedere sexual şi nu numai. Medicul timişorean a atras atenţia asupra faptului că majoritatea populaţiei din România este prea puţin informată sexual. „România are rata cea mai mare de avorturi la mia de nou-născuţi din Europa. Este important să ştim măcar lucrurile de bază. Auzim de adolescente care rămân foarte repede gravide. Acest lucru se întâmplă din cauza unei lipse crase de cunoaştere a fiziologiei umane. Să nu credem că rămâi gravidă prin îmbutășire”, este de părere Dana Stoian.

Medicul timişorean a dat şi câteva exemple de-a dreptul incredibile, din perioada în care a fost consultant la un site de informare pe probleme sexuale, unde oamenii puneau întrebări sub protecţia anonimatului. „De exemplu, o tânără povestea că a înotat în piscină şi m-a întrebat dacă are vreo şansă să rămână însărcinată.


O altă persoană m-a întrebat dacă se poate să rămână însărcinată pentru că s-a aşezat pe colacul de WC”, a povestit sexologul Dana Stoian.

Medicul este de părere că un proiect de lege precum „Educaţie pentru sănătate”, la fel ca cel respins în această primăvară de Senat, este esenţial. Mai ales că acest proiect cuprindea mai multe aspecte legate de sexualitate sau alimentaţie sănătoasă. „Suntem specialişti în a ne face că nu există anumite lucruri, în general. Nu avem educaţie sexuală în şcoli, nu are rost să vorbim de educaţie sexuală în grădiniţe, aşa cum se întâmplă în unele ţări, nu cred că societatea românească ar fi pregătită pentru educaţia în grădiniţă. Nu este normal ca copiii încă să creadă că vin cu barza sau cu plasa”, atrage atenţia sexologul timişorean.

Întrebată de către moderatorul emisiunii de ce crede că unii bărbaţi trecuţi de prima tinereţe, cu bani şi cu funcţii, se înconjoară de fete tinere, Dana Stoian a explicat că astfel de bărbaţi simt nevoia de confirmare. „Nu cred că aşa îţi arăţi puterea. Ţine mai degrabă de un simbol. Este bărbatul care în simbolistica lui de bărbat îşi poate permite orice. Este bărbatul care vrea să demonstreze, bărbatul învingător nu trebuie să demonstreze nimic, se poartă normal. Bărbatul care este într-o permanentă demonstraţie nu se poartă normal. Oamenii care vin tot timpul să arăte ce au făcut nu sunt tot timpul adevăraţii învingători. Este o diferenţă între promovarea profesională, pe care toţi o facem sub o formă sau alta, şi promovarea Eu-lui, care e alta”, a explicat Dana Stoian.

3 COMENTARII

  1. „Întrebată de către moderatorul emisiunii de ce crede că unii bărbaţi trecuţi de prima tinereţe, cu bani şi cu funcţii, se înconjoară de fete tinere, Dana Stoian a explicat că astfel de bărbaţi simt nevoia de confirmare.”
    NU ESTE ADEVARAT! Explicatia este alta si tine de NORMAL. Nu numai barbatii cu bani doresc tinere femei, oricare barbat noermal doreste femei tinere, la fel cum si femeile trecute de prima tinerete doresc barbati tineri. Acest fapt este NORMAL si tine de secretia de feromoni. Restul este abureala sociologica fara nici un fel de temei. Barbatii potenti financiar (sau femei bogate) au parte de femei (barbati) tinere pentru ca au ce sa le ofere, pentru ca atractia fizica naturala este doar de la varstnic spre tanar, nu si invers.

  2. Aia so crezi tu Ion , daca ai 55 de ani si doresti una de 22 de ani tra sa fi potent financiar.Eu am 51 de ani si-mi doresc un tip macar de 65 de ani , no way to 35-40 y.o.Is prostii de ale tale aia cu dus-intors .Have a bad day.Banii-s la mine.

  3. Da’ barbatu tu Ionescu câți ani are Dana draga? Ca io zic ca e cam babalâc pentru tine si tu vorbesti de barbatii care vor femei tinere, da lasa ca nici tu nu mai esti la prima tinerețe:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.