Mii de angajaţi din spitalele din Timiş au salarii mai mari cu...

Mii de angajaţi din spitalele din Timiş au salarii mai mari cu 25% începând de astăzi. Managerul spitalului judeţean: „Nu ne apropiem nici pe departe de salariile care trebuie să fie acordate”

0
DISTRIBUIȚI

spital (1)

Veşti excelente pentru angajaţii din spitalele din România. De astăzi, 1 octombrie, salariile cadrelor medicale cresc cu 25%. Asta după ce Guvernul a aprobat, în luna august, Ordonanţa de Urgenţă privind majorarea salariilor din sistemul sanitar, dar şi creşterea unor sporuri şi acordarea unor facilităţi pentru medicii rezidenţi.

De aceste majorări salariale vor beneficia peste 200.000 de angajaţi din sistemul sanitar din întreaga ţară, printre care şi mii de oameni care lucrează în spitalele din judeţul Timiş. De exemplu, la Spitalul Judeţean Timişoara, cea mai mare unitate medicală din vestul ţării, lucrează aproximativ 2.700 de persoane, care vor primi un salariu mai mare începând de astăzi.

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, consideră că această majorare cu 25% este „extraordinar de binevenită”, însă recunoaşte că salariile angajaţilor din sistemul sanitar sunt în continuare mici.


„După foarte mulţi ani în care sistemul sanitar nu a fost băgat în seamă de niciun Guvern şi de nicio conducere, consider că este extraordinar de binevenită această creştere salarială de 25%, care este chiar semnificativă. Sigur că pe baza acestei creşteri salariale nu ne vom apropia nici pe departe de salariile care trebuie să fie acordate în sistemul sanitar. Această creştere salarială trebuie urmată de alte creşteri, pentru ca salariul din sistemul medical din România să ajungă comparabil cu celelalte ţări din Uniunea Europeană”, ne-a declarat Marius Craina.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara mai este de părere că ar trebui realizată o strategie pe termen scurt şi mediu pentru a se vedea cât poate fi acordat pentru creşterea salariilor din sănătate pentru toate categoriile care lucrează în sistemul sanitar. „Este foarte bine că s-a început, dar este obligatoriu să se continue”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.