Nebunie rock cu Burning Table şi o gaşcă de invitaţi speciali, pe...

Nebunie rock cu Burning Table şi o gaşcă de invitaţi speciali, pe scena Teatrului Naţional din Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

burning table la tnt (4)

Concertul susţinut de formaţia Burning Table, joi seara, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara, le-a prilejuit o seară memorabilă melomanilor care au participat la eveniment, cei patru băieţi care alcătuiesc formaţia timişoreană fiind într-o formă de zile mari.

Evenimentul a debutat cu o apariţie surpriză a lui „Trompetre“ (Petre Ionuţescu) din public, intro-ul realizat de acesta fiind un gong cât se poate de inspirat pentru spectacolul care a durat aproape două ore. Seria invitaţilor a fost completată de cvartetul Lucian Petrilă, Octavian Horvath („Vita“), Ştefan Czifrak, Răzvan Mărcuci şi Gabriel Cherlia (ex – Persona), fiecare dintre ei aducând un plus de savoare compoziţiilor interpretate de membrii Burning Table: Bogdan Nagy, Levi Molnar, Zsolt Szabo şi Victor Miclăuş. Chiar dacă la primele piese sunetul „livrat“ spectatorilor a fost destul de slăbuţ, pe parcurs situaţia s-a remediat, astfel încât piese ca „Soft Panic“, „Follower“ sau „Nation Of weirdos“ au beneficiat de aplauzele sincere ale publicului.

O savoare deosebită a fost adusă de prestaţia cvartetului de coarde, care s-a potrivit la fix cu „nebunia“ rock degajată de ceilalţi artişti de pe scenă. Deosebit de interesante au fost momentele în care solistul Bogy Nagy a cântat în duet cu „Gaben“ (fostul solist al celor de la Persona) sau cu „Vita“ (Implant pentru Refuz, Blazzaj), iar pe alocuri la voce s-a mai „strecurat“ şi Răzvan Mărcuci. „În sfârşit, putem să urlăm în sala teatrului“, a spus la un moment dat „Vita“, iar spectatorii s-au conformat. Din păcate, cel de-al 5-lea membru al formaţiei Burning Table, Saşi Vuşcan nu a putut fi prezent la acest eveniment, iar acest fapt s-a simţit pe ici pe colo pe parcursul serii. Printre surprizele spectacolului s-au mai numărat şi „intervenţia“ lui „Vita“ cu un text scris în româneşte şi, bineînţeles, finalul, în care Burning Table împreună cu toţi invitaţii speciali au cântat piesa „Put your lights on” (Santana feat. Everlast). Spectacolul a fost un fel de „who’s who” al scenei de rock alternativ din oraşul nostru.

Deşi nu au scos încă niciun disc pe piaţă, cei de la Burning Table au demonstrat că sunt un nume de referinţă în scena rock autohtonă. Şi asta nu doar datorită experienţei muzicale dobândite în ultimele decenii de membrii care alcătuiesc formaţia, ci şi datorită compoziţiilor Burning Table, care sunt deosebit de inspirate.


Nu putem decât să aşteptăm cu nerăbdare apariţia DVD-ului care a fost filmat cu prilejul acestui spectacol. Şi alte evenimente organizate de Asociația Culturală NABU, răspunzătoare pentru această nebunie rock de la Teatrul Naţional.

Foto: Marcel Neag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.