Nicolae Robu, NOTĂ INTERNĂ privind aplicarea deciziilor Curții de Conturi. Ce le...

Nicolae Robu, NOTĂ INTERNĂ privind aplicarea deciziilor Curții de Conturi. Ce le cere angajaților din Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu hartii

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a emis o nouă notă internă prin care le atrage atenția angajaților din primărie cu privire la aplicarea deciziilor stabilite prin rapoarte ale Curții de Conturi, care au rămas definitive.

Întrebat astăzi ce anume le-a cerut subordonaților săi prin nota menționată, edilul a râs și a spus că „trebuie să mai emit încă o notă internă prin care să cer să mi se dezvăluie şi mie mecanismele de transmitere în afară a notelor interne. Sau poate, mai realist, să le schimb numele în note interne/externe. În general eu am transmis note interne pentru că îmi e mai la îndemână să operez cu note interne decât cu dispoziţii să dau sarcini de serviciu. Am dat note interne după fiecare decizie de la Curtea de Conturi și constat că unii nu se mişcă să pună în practică ceea ce eu le-am cerut să facă, şi le-am reamintit prin această notă internă tuturor că o decizie a Curţii de Conturi, indiferent că e considerată de noi justă sau injustă, trebuie respectată”.

Edilul a explicat că a emis dispoziții cu privire la mai multe decizii ale Curții, dar că nu a transmis nimic în legătură cu finanțarea echipelor sportive.


„Nu e vorba despre finanţările pe sport, la finanţările pe sport acea decizie încă nu este executorie, încă nu a fost judecată constestaţia noastră, dar nu ne hazardăm să mai dăm bani pe o formulă care a fost considerată prin acea decizie a Camerei de Conturi ilegală, chiar dacă noi avem convingerea că acea decizie este abuzivă şi noi considerăm că tot ce am făcut este legal”, a declarat primarul.

Mai mult, Robu nu a pierdut ocazia de a comenta că finanțarea echipelor de sport și a asociațiilor care susțin candidatura marilor orașe la titlul de Capitală Culturală Europeană se face la fel ca și în Timișoara.

„Toate sunt la fel construite şi nu se poate face nicio diferenţă între ele. Dacă unii îşi permist să rişte nu ştiu cum socotesc că ies într-un bilanţ câștiguri-pierderi, în ceea ce mă priveşte eu nu am avut şi nu voi avea nici cea mai mică tentaţie înspre câștiguri rapide”, a conchis edilul.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.