Primarul Timişoarei reacţionează la campania PRESSALERT.ro „Dă-i papucii lui Robu” ridicându-şi...

Primarul Timişoarei reacţionează la campania PRESSALERT.ro „Dă-i papucii lui Robu” ridicându-şi osanale

1
DISTRIBUIȚI

robu pressalert 124

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a reacționat la câteva ore după ce PRESSALERT.ro a lansat campania „Dă-i papucii lui Robu”, în semn de protest faţă de repetatele încălcări ale libertăţii de exprimare, prin mai multe comentarii postate pe contul colegei noastre Adriana Mîţ. Fixaţia pentru like-uri şi aprecieri s-a văzut din primul moment, edilul comentând „am dat Like, din milă, vazand ca doar 2 aveti, bietii de voi”, postând apoi un mesaj al lui Winston Churchill „Nu vei ajunge niciodată la destinaţie dacă te opreşti să arunci cu pietre în fiecare câine care latră la tine”. Nemulţumit de relatările jurnaliştilor, acesta le-a mai transmis şi în alte situaţii „câinii latră, caravana trece”.

Deşi era aproape de miezul nopţii, Nicolae Robu a ţinut neapărat să dea lecţii de jurnalism şi în stilul caracterisitic să îşi ridice singur osanale, lăudându-se cu televiziunea Facebook, după ce i s-a replicat că se ajunge la destinaţie mai repede dacă jigneşti jurnaliştii.

„Ce faceti dv se cheama jurnalism?! Ati vazut undeva vreo conferinta de presa cu o conduita a jurnalistilor ca a dv, catorva?! Jurnalistii de care s-a prins catusi de putin in scoala -sa nu mai vorbim de cei de care s-a prins mult!- stiu acest lucru elementar ca la o conferinta, comunicatorul parcurge fara sa fie intrerupt setul de subiecte pregatit de el si apoi are loc o sesiune civilizata de intrebari si raspunsuri pe marginea acelor subiecte.


Sesiunea de intrebari si raspunsuri poate fi si distribuita, dupa fiecare subiect. Ce faceti dv, cateva persoane -la conferinta de presa si in afara ei, prin ce scrieti, atat de strain de realitate, atat de incorect-, n-are nicio legatura cu jurnalismul. De altfel, de aceea nici nu aveti audienta, iar putina pe care o aveti, va acorda extrem de putina incredere. Stiti ca am facut un sondaj si pe aceasta tema si am tinut rezultatele nepublice pana acum dintr-un soi de mila. Ca sa vorbim in cifre, in timp ce „televiziunea” pressalert este urmarita de sub 50 de persoane (!!!), conferintele mele de presa au in timp real 700-800 de urmaritori, iar in final de la 1200 in sus! Iar „televiziunea” tv-primariatm, a avut 19.600 urmaritori la penultimul interviu si 15.700 urmaritori la ultimul. Si inca vin! O mica uriasa diferenta, nuu?! Sa nu va asteptati si la alte replici, ca n-o sa le primiti! Am lucruri mult mai bune de facut!”, a scris Nicolae Robu.

„Această campania pentru apărarea libertăţii de exprimare nu am lansat-o pentru a primi cât mai multe like-uri, ci pentru că aşa am considerat că trebuie să ne manifestăm. Nu am avut niciodată această obsesie a like-urilor primite. Cel mai important este semnalul pe care-l lansăm. Nu pot să remarc cum în loc să vină cu răspunsuri clare la întrebările jurnaliştilor timişoreni, nu numai cei de la PRESSALERT.ro au avut nelămuriri, cum ar fi cele legate de datoriile Colterm, de contractele fără licitaţie date prietenilor de concedii, valoarea facturilor de mobil ale sale, primarul Nicolae Robu preferă să atace ziariştii care nu se mulţumesc să-i plimbe vorbele şi îşi fac onest meseria, punând întrebări legitime. Şi Nicolae Ceauşescu a avut unanimitate la ultimul congres, dar nu l-a ajutat cu nimic în Decembrie 1989”, a declarat jurnalistul Dragoş Boţa, fondatorul site-ului PRESSALERT.ro.

Jurnaliştii de la PRESSALERT.ro se întâlnesc, astăzi, la ora 13, în faţa Primăriei Timişoara pentru a începe această acţiune, agaţând încălţăminte în apropierea biroului lui Nicolae Robu. Toţi cei care doresc să ni se alăture îi invităm să agaţe o pereche de încălţăminte oriunde în Timişoara – pe cablurile care ar fi trebuit de mult îngropate în subteran, prin copaci sau pe oriunde la înălţime – şi să ne trasmită fotografii sau imagini video cu un mesaj pe redactia@pressalert.ro sau www.facebook.ro/pressalert.

1 COMENTARIU

  1. Normal ca televiziunea Lui Robu, are 700-800 de spectatori, deoarece e instalat pe calculatorul, tableta, etc fiecarui angajat, si sa fie vreo …..700-800, sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.