Notarul Wanda Kelle și partenerul care a „cumpărat” terenuri de la morţi,...

Notarul Wanda Kelle și partenerul care a „cumpărat” terenuri de la morţi, reţinuţi. Vezi cât este prejudiciul

1
DISTRIBUIȚI

catuse

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a dispus reținerea notarului Kelle Wanda Kuky, care avea birou notarial deschis în localitatea Ramna din județul Caraș Severin şi care ieri a fost percheziţionat, pentru abuz în serviciu, complicitate la înșelăciune și la fals intelectual, toate în formă continuată, și a lui Gheorghe Racolța, înșelăciune, fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu, toate în formă continuată.


Ancheta procurorilor a stabilit că Racolța a fost împuternicit de mai multe persoane să achiziționeze terenuri în comuna Berzovia. Acesta cu sprijinul notarului Kelle Wanda a întocmit acte în fals – de la procuri speciale până la contracte de vânzare – cumpărare. Astfel, persoane decedate sau care habar nu aveau că-și vând terenurile au apărut în documentele falsificate, unele dintre acte fiind semnate în fals de Racolța sau de alte persoane.

Pentru că în 2014 s-s schimbat legislația privind vânzarea terenurilor, referitoare la îndeplinirea procedurilor dreptului de preemțiune,  notarul și complicele au stabilit să înlocuiască registurl notarial, să schimbe o serie de documente și să întocmească promisiuni de vânzare – cumpărare antedatate. Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 531.890 lei. Cei doi vor fi prezentați, astăzi, cu propunere de arestare preventivă Curții de Apel Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.