NUMĂR SPECIAL unde pot fi reclamați șoferii care parchează pe pistele de...

NUMĂR SPECIAL unde pot fi reclamați șoferii care parchează pe pistele de biciclete din Timișoara. De ce spune primarul Robu că nu face dezbatere publică pe tema interdicției impuse în centrul orașului

0
DISTRIBUIȚI

masina politie pista biciclisti

Bicicliştii din Timişoara vor avea, cel puțin teoretic, tot suportul din partea autorităţilor locale pentru a putea circula pe pistele special amenajate pentru ei.

După ce edilul şef Nicolae Robu a interzis traficul pe două roți prin centrul urbei de pe Bega, prin intermediul unei decizii a Comisiei de Circulaţie, acum Robu speră să îşi mai spele din păcatele faţă de biciclişti.


Acesta a anunţat că „de astăzi este funcţional un număr de telefon special, 913, mă rog, 0356-913, dedicat bicicliştilor pentru ca ei să poată sesiza dacă pe pistele de biciclete staționează mașini sau sunt alte lucruri în neregulă. (…) Numărul este deja funcţional. Este gestionat de același dispecerat ca şi numărul 968 al Poliţie Locale, dar este un număr dedicat bicicliştilor, uşor de ţinut minte, și funcţionează non-stop, ca orice număr de urgenţe”.

Despre subiectul dezbaterii publice legate de interdicţia aplicată în centru, primarul a fost tranşant. „Nici vorbă, nu am ce să dezbat. Sunt lucruri care se negociază şi lucruri care nu se negociază, eu răspund asupra a ceea ce se întâmplă în zonele respective, legea dă Comisiei de Circulaţie prerogative de a stabili cine circulă sau nu prin aceea zonă”, a spus Robu.

Edilul a explicat şi că speră ca în urbea de pe Bega din ce în ce mai mulţi biciclişti să devină „buni” şi să înţeleagă că sunt sprijiniţi de actuala administraţie, „nu să se lase intoxicaţi de cei care, din populism sau ca să dobândescă şi ei câte un dram de simpatie, că stau foarte rău la capitolul acesta, vin şi prezintă lucrurile total pe dos faţă de cum sunt în realitate”. Robu a admis că în vreme ce şoferii care parchează pe pistele de biciclete pot fi amendați, pietonii care circulă pe aceste spaţii nu pot fi sancţionaţi, ci vor trebui educaţi să respecte bicicliştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.