O nouă ediție a unui festival cu o tradiție de 30 de...

O nouă ediție a unui festival cu o tradiție de 30 de ani, la doi pași de Timișoara. Ce pot face bănățenii la Zilele Dovleacului de la Kikinda GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Duma 168

În cea de-a doua jumătate a săptămânii viitoare, oraşul Kikinda va fi în sărbătoare, cu prilejul celei de-a XXX-a ediţii a Zilelor Dovleacului, un eveniment care a devenit emblematic pentru oraşul sârbesc aflat nu departe de graniţa cu România şi la care participă mulţi locuitori din Banatul românesc.

Ediţia din acest an cuprinde un program foarte diversificat, pentru toate gusturile, care oferă şi posibilitatea vizitării oraşului, cu principalele sale puncte de atracţie. Deschiderea festivalului va avea loc joi, 8 octombrie, începând cu ora 16.00, cu o expoziţie şi o serată literară la biblioteca “Jovan Popovic”, urmată de expoziţii de fotografie şi artă naivă la muzeu şi la galeria “Terra”. Un concert Zvonko Bogdan, care va începe la ora 20,00 în piaţa centrală a oraşului, va încheia prima zi a festivalului. Acesta va continua în ziua următoare cu mai multe manifestări sportive, concerte rock şi un carnaval de măşti al preşcolarilor. Ziua de sîmbătă este însă punctul culminant al festivalului, care începe la ora 10,00 cu “Fruştucul bănăţean”, un mic dejun tradiţional cu produse specifice, completat cu specialităţi din dovleac. Tot în piaţa centrală va fi amenajat un colţ în care vor fi prezentate satele din jurul Kikindei, un altul cu specialităţi culinare prezentate de oaspeţii din străinătate şi un mic târg al antreprenorilor.

Şi în această zi vizitatorii vor avea parte de numeroase expoziţii, întreceri sportive şi gastronomice, o paradă de atelaje, spectacole şi concerte dar cel mai atractiv moment va fi competiţia cultivatorilor de dovleci, pentru alegerea celui mai lung şi mai greu dovleac din zonă. Înscrierea acestora va avea loc la târgul central, între orele 10,00 şi 14,00, după care dovlecii vor fi cântăriţi iar la ora 16,00, premiaţi. Festivalul se va încheia duminică, 11 octombrie, cu mai multe expoziţii, competiţii sportive în care e inclusă şi şcoala de călărie, şi concertul Halid Bešlić, care începe la ora 21,00 în piaţa centrală. Cei mai mici locuitori ai Kikindei, îmbrăcaţi în costume sugestive, au promovat deja evenimentul la Timişoara, Novi Sad şi Belgrad, pentru a atrage un număr cât mai mare de vizitatori.

Pentru românii care doresc să ia parte la festival, punctul de frontieră Lunga-Nakovo va fi deschis între orele 8.00-20.00 (ora României).


În magazinele şi supermarketurile din Kikinda şi în benzinării plata se poate face doar în dinari sau cu carduri MasterCard şi Visa. Schimbul valutar se poate face la casele de schimb din centrul oraşului, fără comision. Sâmbătă, acestea sunt deschise doar până la prânz, iar duminică sunt închise.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.