Omul de afaceri Ovidiu Șandor: „Un desen mic de Brâncuşi, prezentat public...

Omul de afaceri Ovidiu Șandor: „Un desen mic de Brâncuşi, prezentat public prima dată cu ocazia Art Encouters”. Unde va putea fi admirat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

flondor sandor (8)

Omul de afaceri Ovidiu Şandor, fondatorul Art Encounters, a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, alături de artistul Constantin Flondor. Vorbind despre expoziţiile de la Art Encounters, Şandor a declarat că „e foarte frumoasă expoziţia Sigma organizată de Ordinul Arhitecţilor cu fundaţia Art Encounters la clădirile City Bussines Center. E o mini retrospectivă Sigma, anul trecut la Cluj a avut loc o expoziţie chiar mai amplă şi e o foarte bună privire atât în opera grupului şi a artiştilor parte din grup, cât şi la partea pedagogică a activităţii lor (…) Un alt motiv de a vedea expoziţia de la Muzeul de Artă este un desen mic de Brâncuşi, prezentat public prima dată cu ocazia Art Encouters. Este un desen în care Brâncuşi a desenat pe fotografia locului în care urma să fie amplasată Colona fără de sfârşit, el a desenat cu stiloul poziţia exactă pe care şi-o dorea, un fel de certificat de naştere a acelei coloane.


Un alt motiv să vedeţi expoziţia de la Muzeul de Artă unde un artist tânăr, dacă e să dau nişte exemple, Mircea Cantor, are o splendidă lucrare instalată în expoziţia permanentă de icoane. Dar, dacă vorbim de descoperire, cred că una din frumoasele descoperiri pe care le propune Art Enconters este Cazarma U, o clădire pe care nimeni nu a mai băgat-o în seamă. Un loc părăsit pe care l-am pregătit atât cât să poată primi vizitatori, unde există zece expoziţii din ţară de la Timişoara, de la Bucureşti, de la Craiova Cluj şi aşa mai departe. Foarte importantă, expoziţia principală de grup, cea de la halele Timco, unde sunt peste 40 de artişti, unde tocmai are loc acest dialog între generaţii, între artişti români care locuiesc şi crează în ţară şi artiştii români care locuiesc şi crează în străinătate”.

Invitatul a mai spus şi că profesorii de arte au fost invitaţi să se familiarizeze cu expoziţiile pentru a le putea explica elevilor mai bine despre ce este vorba atunci când fac vizite la expoziţii. Art Encontuers va dura până la finele lunii. „Pentru cei cărora conferinţele li se par prea teoretice, în ultima seară ne propunem să avem şi un party de închidere a evenimentului, aşa cum am avut şi un party de deschidere aşa încât să oferim cât mai multe motive ca oricine e curios să se apropie un pic de arta contemporană. Ea poate părea puţin ciudată şi greu de înţeles, dar trebuie un pic de aplecare”, a mai spus omul de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.