Clanurile țigănești, acuzate de o EVAZIUNE de peste 1 milion de euro,...

Clanurile țigănești, acuzate de o EVAZIUNE de peste 1 milion de euro, aveau contabili rude ale angajaților de la Finanțele Publice. Vezi cine sunt cei percheziționați VIDEO UPDATE 3 Câte persoane au fost duse la audieri

4
DISTRIBUIȚI

perchezitie tigani

Operațiune în forță, în această dimineață. a polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliția Timiș, împreună cu cei de la Antifraudă și având sprijinul mascaților de la Servicii Speciale – anchetatorii au descins la 19 locații din Timișoara, Strehaia, Alba și Vâlcea. Locațiile aparțin clanurilor țigănești Novacovici din Timișoara și Mihai din Strehaia. Membrii acestor familii sunt acționari în patru societăți comerciale care, din 2013 și până în prezent, au creat un circuit evazionist. Administratorii firmelor au emis facturi fiscale fără acoperire, umfând cheltuielile, pentru așa zise afaceri cu materiale feroase și neferoase reciclabile. Ulterior, banii erau scoși din bănci. Prejudiciul stabilit până acum de anchetatori se ridică la peste 1 milion de euro.

Printre locațiile vizate de anchetatori s-a numărat și un palat țigănesc de pe strada Emil Zola aparținând clanului Novacovici. Aici a fost găsit Marius Novacovici, unul dintre cei căutați de anchetatori. Cei de la antifraudă caută documente fiscale pentru a stabili cu exactitate prejudiciul. Într-o altă locație unde figura sediul unei  firme, polițiștii au avut surpriza să dea peste nu mai puțin de 16 persoane care susțineau că stăteau în chirie.
n timpul investigațiilor s-a stabilit că pentru a scoate bani din firme, asociații și administratorii firmelor au preferat să nu se ducă direct, ci au preferat să trimită alte persoane, în încercarea de a nu se face legătură între ei și acțiunile ilicite. Ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este în plină desfășurare, continuând perchezițiile în dosare pentru evaziune fiscală, spălare de bani. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE1 În timpul perchezțiițiilor la Strehaia, polițiștii au descoperit un pistol cu gaz, pentru care membrii clanului Mihai nu aveau autorizație și mai multe ștampile, care ar putea aparține unor firme fantomă, însă rămâne de stabilit acest lucru de către anchetatori.


Doi dintre liderii clanului Mihai au fost capturați la Târgu Mureș, alături de două „săgeți”, adică persoane care să scoată banii din bancă.

UPDATE 2 Printre locațiile percheziționate se numără și sediile mai multor firme de contabilitate, care le asigurau suportul de specialitate celor din clanul Mihai din Strehaia. Polițiștii au descins la locuința Cameliei Vela, contabilă la una dintre firme, aceasta este nimeni alta decât fiica lui Vasile Hurduzeu, șeful Serviciului Inspecție Fiscală de la Finanțele Timiș. De asemenea, soțul contabilei lucrează pe inspecție fiscală la aceeași instituție. Anchetatorii fac percheziții pentru a ridica documente și la o firmă de contabilitate unde acționar este Camelia Dronca, a cărei mamă lucrează tot la control fiscal în cadrul Finanțelor  Publice.

Firmele țiganilor de la Strehaia au apelat și  la serviciile Evi Cern SRL, una dintre acționare având soțul de asemenea angajat la Finanțele Publice.

UPDATE 3 Şapte persoane au fost duse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

4 COMENTARII

  1. Şeful inspecţiei din Timiş Hurduzeu este şi specialistul evazioniştilor, care îi învaţă ce să facă. Adică el şi beizedeaua lui conduc evidenţa contabilă iar ginerele merge în control. Ce caracatiţă !!!!!!! Oare DNA ştie. Doamna Kovesi oare ştie. Sper să fie informată şi să ia masuri faţă de toţi directorii de la Inspectia din Timiş. Cum poate statul să angajeze astfel de persoane, adică hoţi, şi pe care să le şi plătescă cu salarii mari, din banii celor cinstiţi, că numai aceştea plătesc impozite şi taxe. Insăşi Dragomir este o persoană care a avut de-a face cu justiţia (PNA), dar din nefericire la vremea respectivă PNA era doar de faţadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.