Parangheliile țigănești, INTERZISE OFICIAL în Timișoara. Cum a atacat pesedistul Țoancă serviciul...

Parangheliile țigănești, INTERZISE OFICIAL în Timișoara. Cum a atacat pesedistul Țoancă serviciul condus de secretarul Primăriei, Ioan Cojocari

0
DISTRIBUIȚI

tigani-trepte-catedrala

Este oficial: Consiliul Local Timişoara a decis ca organele de lege să aibă o nouă pârghie prin care să poată sancţiona cetăţenii care nu înţeleg să respecte ordinea publică pe durata manifestaţiilor precum nunţi sau botezuri.

Iniţiatorul proiectului, Radu Ţoancă a declarat la debutul săptămânii că „e un proiect foarte simplu, care are trei puncte principale. În primul rând se interzic nunţile, botezurile sau alte evenimente care aduc atingere prevederilor privind păstrarea ordinii şi liniştii publice, dar şi cele care aduc atingere imaginii şi prestigiului municipiului Timişoara. În al doilea rând, sunt exceptate de la prevederea de mai sus toate evenimentele care au, pe lângă avizul Comisiei de Ordine Publică, şi avizul Comisiei de Circulaţie. Articolul al treilea spune că se mandatează Poliţia Locală pentru a stopa, cu ajutorul celorlalte forţe de ordine precum Jandarmeria sau Poliţia Naţională, astfel de evenimente”.


Ţoancă spunea că practic până acum romii primeau destul de uşor avizul de la Ordinea Publică, dat fiind faptul că era nevoie de o simplă cerere care includea traseul evenimentului.

În cadrul plenului, supărat că proiectul nu a primit aviz de la serviciul juridic al Primăriei Timişoara, Ţoancă a atras atenţia că „eu zic că servicul juridic şi secretarul ar trebui să sprijine demersul nostru, noi nu suntem duşmani, ar trebui să ne sprijine. Mai nou aflu că şi la proiecte ale executivului există bătălii cu juriştii. Dacă serviciul juridic ar fi colaborat cu noi la elaborarea acestui proiect de hotărăre, era un lucru bun. (…) Au rămas impasibili la anumite fenomene care au dus la înstrăinarea centrului Timişoarei. care a ajuns pe mâna unor clanuri. Am vorbit şi cu prefectul, şi cu reprezentanţii unor romi, care agrează acest proiect, care este perfect legal. Nimeni nu ne poate interzice nouă, aleşilor, să mai instituim un filtru, şi anume Comisia de Circulaţie”.

Ţoancă a conchis că „aparatul juridic nu ar trebui să ne faulteze de câte ori are ocazia”. După mai multe discuții în plen, aleșii au votat în favoarea proiectului, cu mențiunea că pentru viitoarea ședință de plen va trebui prezentat un raport al Comisiei de Circulație privind acțiunile care au cauzat probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.