Partidul M10 Timiş: „Adoptarea deciziei de interzicere a circulației bicicletelor în zona...

Partidul M10 Timiş: „Adoptarea deciziei de interzicere a circulației bicicletelor în zona centrală a orașului s-a făcut fără respectarea unor prevederi legale elementare”. Ce îi transmit primarului Nicolae Robu

2
DISTRIBUIȚI

verdebiciclete 22 p

Reprezentanții filialei Timiș a partidului Monicăi Macovei critică dur decizia primarului Nicolae Robu de a interzice circulația bicicliștilor prin centrul istoric al Timișoarei.

„Partidul M10 Filiala Timiș îi reamintește domnului primar Nicolae Robu, care pare să se fi deprins să gestioneze într-un mod discreționar destinele orașului că, potrivit prevederilor Codului Rutier, zona pietonală este «perimetrul care cuprinde una sau mai multe străzi rezervate circulației pietonilor, unde accesul vehiculelor este supus unor reguli speciale de circulație, având intrările și ieșirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale». Așadar, nu se pune în niciun chip problema ca legislaţia naţională să interzică accesul bicicletelor pe străzile pietonale”, transmit cei de la M10.

Mai mult, contestatarii atrag atenția că deja circulația bicicletelor este reglemntată prin intermediului unui HCL. „În plus, considerăm că Hotărârea de Consiliu Local 438/2013 stipulează în mod cât se poate de clar regulile de circulație care trebuie respectate de către cei care tranzitează cu bicicletele zonele pietonale.


Nu este nevoie, de aceea, de instituirea unor restricții de circulație aberante, ci se impune mai degrabă impulsionarea polițiștilor locali ca, în loc să manifeste exces de zel în împrejurări care ar fi trebuit să impună mai mult discernământ în aplicarea de sancțiuni, să vegheze la respectarea regulilor de circulație aflate deja în vigoare. Atenționăm administrația publică locală și pe domnul primar Nicolae Robu că adoptarea deciziei de interzicere a circulației bicicletelor în zona centrală a orașului s-a făcut fără respectarea unor prevederi legale elementare, care impun asigurarea transparenței decizionale, anunțarea prealabilă a intenției de adoptare a acestei măsuri, publicarea informației pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Timișoara și organizarea unei dezbateri publice anterior adoptării ei”, au completat reprezentanţii M10.

Contestatarii au mai precizat că se îndoiesc de „profesionalismul și buna sincronizare în activitate a echipelor de funcționari din Primărie responsabili cu diverse domenii de activitate, cât și capacitatea acestora de a-i propune spre analiză și aprobare edilului Nicolae Robu soluții fundamentate și coerente, în beneficiul cetățenilor Timișoarei. Remarcăm pe această cale și faptul că în administrația publică locală din Timișoara, la fel ca și în politică, se impune înlocuirea grabnică a amatorismului și obedienței cu o infuzie de profesionalism și competență”.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. iar banii de la UE (cinci milioane) cheltuiti pentru montarea bicicletetor de inchiriat au fost obtinuti punctand prin initiativa instituirii zonei pietonale in centrul orasului. acum interzicand accesul biciclistilor nu se comite o deturnare a fondurilor primite moca? intreb si eu….

  2. Pentru Cladirea si terenul din Timisoara de pe str. Take Ionescu nr. 23 colt cu Aurel Popovici va fi in curand una dintre caldirile vechi din centrul Timisoarei care va fi obtinuta de mafia imobiliara, ajutata din interiorul primariei. Deja au inceput sa faca sicane vecinilor iar primaria Timisoara inchide ochii. In curand acola poate va aparea un palat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.