Georgică Cornu, audiat într-un nou dosar de evaziune fiscală. La ce sumă...

Georgică Cornu, audiat într-un nou dosar de evaziune fiscală. La ce sumă enormă se ridică prejudiciul din dosar UPDATE 3 Cornu și fostul șef al PSD Orșova au fost reținuți

2
DISTRIBUIȚI

georgica cornu mana

Polițiștii din Mehedinți efectuează astăzi 25 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat, prin evaziune fiscală și spălare de bani, un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.

Perchezițiile sunt efectuate sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, pe raza județelor Mehedinți, Timiș, Arad și Caraș-Severin, iar 20 de persoane urmează să fie conduse la audieri, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis joi AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 — 2014, 32 de persoane, având calitatea de reprezentanți legali (asociați, administrator, împuterniciți) ai 35 de societăți comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracțional evazionist, bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

„Aceștia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziția de materiale de construcții, piese și componente auto, etc.), în valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal Taxa pe Valoare Adăugată și ar fi diminuat artificial impozitul pe profit”, se arată în comunicat.

Ulterior, prin efectuarea mai multor operațiuni/tranzacții financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăților implicate, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienței banilor, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

UPDATE 1 Printre cei ridicați se află și omul de afaceri Georgică Cornu.conform unir surse oficiale din Poliția Mehedinți.


Cornu este cercetat în mai multe dosare de evaziune fiscală, instrumentate atât de Poliția Mehedinți, cât și de DIICOT.

UPDATE 2 Polițiștii mehedințeni au descins și la firma Autolugojana, controlată de consilierul local din Lugoj Albin Gaidoș, conform celor de la cetateanul.ro.

UPDATE 3 După audieri au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, cinci persoane, între care omul de afaceri Georgică Cornu şi fostul preşedinte al PSD Orşova Constantin Popescu, ambii fiind suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cei doi vor fi prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă.

2 COMENTARII

  1. Stiu un primar din caransebes ,, care este bagat in ciorba lui nenea cornu….gen pizeria bella italia..din cs….sau cupola aurita din ccs…kipurile donatie de 3-4 miliarde catre …..buzunare proprii…se aproprie….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.