Percheziții pentru destructurarea unei rețele care păcălea oamenii cu promisiunea unor locuri...

Percheziții pentru destructurarea unei rețele care păcălea oamenii cu promisiunea unor locuri de muncă în străinătate. Cum funcționa escrocheria

0
DISTRIBUIȚI

mascati perchezitii videochat (2)

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Arad au efectuat cinci percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune şi fals. Acțiunea s-a desfășurat pe raza judeţului Vâlcea, iar un bărbat a fost arestat preventiv.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2014, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi postat anunţuri prin intermediul unor site-uri de profil, prin care ofereau locuri de muncă în străinătate, utilizând în acest sens datele unor firme, fără să fie autorizate.


De asemenea, în acest context, persoanele în cauză ar fi pretins victimelor diverse sume de bani pentru întocmirea dosarelor fictive de recrutare, angajare şi transport, sume care erau depuse în conturi deschise la diferite unităţi bancare, pe numele altor persoane.

În urma probatoriului administrat până în prezent, s-a luat măsura arestării preventive faţă de un bărbat, pe o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Oamenii legii din vestul țării au colaborat cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea și cu jandarmii, iar acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.