Pesedistul Simonis, ATAC la Robu, după scandalul cu Direcţia Fiscală: „Dumneavostră, domnule...

Pesedistul Simonis, ATAC la Robu, după scandalul cu Direcţia Fiscală: „Dumneavostră, domnule Robu, nu vă pasă de oameni”

3
DISTRIBUIȚI

freddy simonis 3

Refuzul edilului-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, de a mări salariile angajaţilor din la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara naşte noi reacţii din partea PSD Timiş.

Iniţiatorul proiectului de hotărâre care prevedea indexarea salariilor angajaţilor de la Fiscală cu 12%, Afred Simonis, a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia acuză că „am văzut cum Nicolae Robu aplică discreţionar prevederile legale, am văzut cum un primar care se declară liberal (şi care ÎNCĂ ESTE unul din liderii PNL) refuză majorarea salarială invocând inechităţi profesionale şi sociale. Ce legatură au acestea cu liberalismul? Lucrurile sunt cât se poate de simple. Există o lege pe care dumneavoastră o încălcaţi fără niciun fel de problemă sau resentiment. Astfel, art 1 alin. 5 indice 2 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2015 completată prin OUG 27/2015, prin hotărâre a Consiliului Local, prevede majorarea salariilor.


Motivarea Compartimentului Juridic de respingere a proiectului de HCL nu se susţine şi contravine prevederilor art 1 alin 5 indice 2 din OUG 83/2015 coroborate cu cele ale Legii 215/2001 privind administraţia publică locală. De asemenea, conform prevederilor art 6 alin. 4 din Legea 284/2010, primarul, stabileşte slariile în condiţiile legii, emiţând dispoziţii individuale privind încadrarea slarială, în cazul de faţă în condiţiile stabilite prin HCL. Nedorind să respectaţi prevederile legale, nu faceţi decât să arătaţi încă o dată că sunteţi un nostalgic al comunismului şi al modului dictatorial de a conduce. Aţi mai reuşit, totodată, să fiţi artizanul unei premiere timişorene: primul primar huiduit la scenă deschisă de angajaţii Primăriei chiar în şedinţa de plen a Consiliului Local”.

Consilierul atinge şi o problemă spinoasă, numărul mare de liberali angajaţi în primărie după instalarea lui Robu pe funcţie. „Domnule Robu, daca tot aţi vorbit de echitate, vă cer să le explicaţi timişorenilor cât de echitabil este faptul ca aţi suplimentat numărul angajaţilor aparatului propriu din Primărie cu 70 de posturi, dintre care 90% sunt membrii PNL? Cât de echitabil este faptul că o celebră domnişoară, fost consilier personal, este şi şef de birou în PMT, dar şi membru al unui consiliu de administraţie la una din societăţile din subordinea Consiliului Local? Cât de echitabil este faptul că şoferul dumneavostră, cunoscutul Vasile, câştigă dublu faţă de un funcţionar al Direcţiei fiscale care se deplasează şi la executări care, uneori, presupun riscuri? Dumneavostră, domnule Robu, nu vă pasă de oameni, nu vă pasă de cât de profesionişti sunt, nici de cât de mult sau puţin câştigă. Dumneavoastră vă pasă doar de cât de slugarnici sunt. Iar cei care sunt, nu-i asa?, merită salarii mari” a mai declarat Simonis.

3 COMENTARII

  1. misto treaba cu soferu’ lu roibu. Aici e declaratia lui de avere pe 2014:
    http://www.polcomtim.ro/decavere/DAV2015/dav2015_paraschiv_vasile.pdf
    Anul trecut a avut 37.184 RON/an adica ~3.100 RON pe luna.
    Anul asta a mai primit 900 RON norma de hrana si o marire de 12%, adica asta castiga ~4500 RON/ luna.
    Asa cum ii place lu’ Roibu sa zica, cu tot cu ce plateste angajatoru’, primaria cheltuie cu tipu’ asta vreo ~7600 RON/luna (1700 euroi).
    demential!

  2. misto treaba cu soferu’ lu roibu. Aici e declaratia lui de avere pe 2014: http://www.polcomtim.ro/decavere/DAV2015/dav2015_paraschiv_vasile.pdf Anul trecut a avut 37.184 RON/an adica ~3.100 RON pe luna. Anul asta a mai primit 900 RON norma de hrana si o marire de 12%, adica asta castiga ~4500 RON/ luna. Asa cum ii place lu’ Roibu sa zica, cu tot cu ce plateste angajatoru’, primaria cheltuie cu tipu’ asta vreo ~7600 RON/luna (1700 euroi). demential!

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/10/pesedistul-simonis-atac-la-robu-dupa-scandalul-cu-directia-fiscala-dumneavostra-domnule-robu-nu-va-pasa-de-oameni/

  3. In declaratia de avere se trece venitul salarial NET. Foarte important pentru a nu se intelege ca sumele de 3100 Ron pe 2004 si 4500 pe 2015 ar fi sume brute. Sunt sume nete, in mana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.