Peste 2.000 de oportunităţi de angajare şi practică pentru studenţii timişoreni, în...

Peste 2.000 de oportunităţi de angajare şi practică pentru studenţii timişoreni, în cadrul Zilelor Carierei. Ce număr INCREDIBIL de absolvenţi ai Politehnicii din Timișoara se angajează în domeniul în care au studiat

0
DISTRIBUIȚI

zilele carierei

Universitatea Politehnica din Timişoara le dă o mână de ajutor, şi în această toamnă, studenţilor şi absolvenţilor care sunt în căutarea unui loc de muncă, şi nu numai. Astfel, astăzi şi mâine, la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studenţesc are loc cea de-a şaptea ediţie a evenimentului „Zilele Carierei”. Peste 50 de mari companii, majoritatea din domeniul IT, sunt pregătite să le ofere participanţilor, studenţi, masteranzi şi absolvenţi din Timişoara şi din împrejurimi, peste 2.000 de oportunităţi de angajare, practică sau training-uri.

De asemenea, programul evenimentului cuprinde, pe lângă cele două zile de stand, prezentări de cariere şi oameni de succes, interviuri şi simulări de interviuri, prezentări de companii, concursuri tematice, traininguri tehnice şi vizite în companii. „Zilele Carierei” este deschis publicului larg între orele 10.00 – 17.00. Organizatorii estimează că vor trece pragul evenimentului peste 5.000 de vizitatori.

12178016_10203389109728039_264002563_n

„Cred că evenimentul „Zilele Carierei” este o acţiune benefică.


Sunt peste 50 de companii participante, companii de prestigiu, ceea ce arată că într-adevăr Politehnica şi păstrează statutul de universitate axată atât pe cercetare, pe educaţie şi mai ales pe parteneriatul cu mediul economic”, a explicat Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara.

Instituţia de învăţământ superior din Timişoara se laudă cu faptul că 80% din absolvenţii săi reuşesc să se angajeze în domeniul în care au studiat. „Vreau să văd şi o altă universitate care prezintă o asemenea statistică, n-o să primiţi de la nimeni. Avem domenii, este adevărat, în care angajabilitatea absolvenţilor este de 60-70%, dar avem şi domenii de aproape 100%, aşa cum este IT-ul, unde companiile ne mănâncă. Ne cer mai mulţi absolvenţi decât avem”, a mai precizat Viorel Şerban.

ilie vlaicu aquatim

Tinerii în căutarea unei cariere au avut parte și de conferințe susținute de unii dintre cei mai interesanți și competenți reprezentanți de instituții sau firme. Studenții au umplut până la refuz sala rezervată conferinței susținute de Ilie Vlaicu, directorul Aquatim. L-au ascultat cu sufletul al gură și, la final, au primit cel mai bun sfat. „Nu există rețetă a succesului. Nu vă luați după așa-zișii oameni de succes, nici după mine, care nu sunt decât un om într-un anume context. Întotdeauna am crezut că mai sunt lucruri (bune) de făcut în Aquatim, avem 100 de localități în rețea, vom avea 200. Sfatul meu e să profițai de orice oportunitate de job, pentru că nu mai e ca pe vremuri să te angajezi într-un loc din care să ieși la pensie, acum totul e flexibil, și dintr-o oportunitate apar altele”, a fost mesajul lui Vlaicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.