Pictorul timișorean apreciat de Prințul Charles deschide astăzi festivalul Art Encounters. Unde...

Pictorul timișorean apreciat de Prințul Charles deschide astăzi festivalul Art Encounters. Unde îi puteți admira lucrările

0
DISTRIBUIȚI

afis-presa

După ce a expus în unele dintre cele mai importante galerii europene, cunoscutul pictor timișorean Gheorghe Fikl, singurul pictor român contemporan care are două lucrări în colecția privată a prințului Charles de Wales, va deschide astăzi o expoziție eveniment de pictură și fotografii intitulată „Requiem”.

Vernisajul expoziției, organizate în cadrul prestigiosului eveniment Art Encounters, va avea loc joi, 1 octombrie, ora 19,00, la Basement – Casa Artelor, noua serie de lucrări a artistului fiind prezentă pe simezele galeriei până în 31 octombrie.

Criticii de artă îl consideră pe Fikl un artist atipic în contextul „modelor” prezente, care nu urmează linia producțiilor cinice sau nihilist-deconstructive dornică să șocheze cu orice preț ci se situează într-un registru al trăirii și retrăirii spiritului cultural al Europei istorice arhetipale.


De la interioare de biserici până la cimitirul sătesc care sugerează împăcarea cu sine, artistul dă formă energiilor spirituale fondatoare ale Europei și valorilor identitare ale acesteia. Despre Gheorghe Fikl se mai spune că este autentic și reușita lui vine din credința în sinceritate. Fără a face o artă religioasă, operele lui ne fac a crede în puterea mântuitoare a artei. Curajos spirit solitar, artistul își asumă toate riscurile unei profunde solidarități cu înaltele valori spirituale ale ființei Europei istorice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.