Robert Şerban, la PRESSALERT LIVE: „Merită să scrii poezie și merită să...

Robert Şerban, la PRESSALERT LIVE: „Merită să scrii poezie și merită să citești, pentru că te autoreglezi față de tine”. Când îşi va lansa cea mai recentă carte, cu poezie, zaibăr și jazz VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

robert serban (4)

Poetul, scriitorul şi jurnalistul Robert Şerban a fost prezent în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a oferit detalii în legătură cu cea mai recentă carte a sa, „Puţin sub linie”.

Poetul a povestit că „toată lumea pe lumea asta vrea să fie deasupra liniei, nimeni nu vrea să piardă. Fiecare vrea să fie, dacă se poate ultimul, dar deasupra liniei, niciunul nu vrea să fie primul sub linie. Trăim într-o lume în care fiecare vrea să căştige într-un fel sau altul şi mi se pare firesc aşa, pentru că instinctul uman te îndeamnă să vrei să supravieţuieşti, numai că, din păcate, viata te bagă şi sub linie din când în când. Dar ţine de fiecare dintre noi cum ştim să supravieţuim, cum ştim să scoatem capul de acolo, cum ştim să plutim, cum ştim să tragem aer în piept, poate ne mai scufundăm, dar important e să fim deasupra.


Cartea asta despre asta vorbeşte, poezia e până la urmă un fel de jurnal, un jurnal al unei existenţe dinamice, al unei existenţe care înseamnă copilărie, care înseamnă copii – eu am doi copii -, care înseamnă amintiri, care înseamnă familie, care înseamnă părinţi, care înseamnă un tip de viteză cu care trăim amândoi”.

Şerban a subliniat faptul că prin poezie autorul exprimă lumea sa interioară şi că dacă proza permite o oarecare ficţiune, poezia este o cale directă de a cunoaşte omul care o scrie, de a-i cunoaşte atât lumea interioară, cât şi trăirile. „Din punctul meu de vedere, poeții sunt niște diapazoane. (…) Merită să scrii poezie și merită să citești poezie, pentru că te autoreglezi față de tine. Ești ca un instrument și la un moment dat poți să cânți foarte dezacordat și să ți se pară că ce mare chitarist ești și lumea, dintr-un fel de fair-play, din prietenie, să nu îți spună că ești dezacordat”, a completat scriitorul.

Evenimentul de lansare al cărții „Puțin sub linie” va avea loc vineri, la Club 30, la ora 18.00, iar invitații se vor bucura de poezie, zaibăr și jazz, dar și de prezența unor personalități precum Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieș sau Dan-Liviu Boieriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.