Primăria Timişoara, INDIFERENŢĂ faţă de parcurile din oraş. Ce nereguli au identificat...

Primăria Timişoara, INDIFERENŢĂ faţă de parcurile din oraş. Ce nereguli au identificat consilierii PSD Ramona Olteanu şi Lucian Taropa

0
DISTRIBUIȚI

parcul-copiilor-timisoara

Porţile de acces în ParculCopiilor din Timişoara sunt pline pericole. Nu, nu referim la structurile metalice, ci la produsele pe care unii comercianţi le vând la intrarea în locaţia de joacă. Vată de zahăr, îngheţată sau băuturi răcoritoare cu cantităţi mari de zahări sunt toate tentaţii dulci care le fac cu ochiul micuţilor. Iar părinţii rar spun nu, în ciuda faptului că produsele amintite mai sus nu numai că sunt nesănătoase, dar sunt şi de multe ori vândute fără autorizaţie. Consilierul local Lucian Taropa de la PSD a atras, recent, atenţia, cu privire la această situaţie.

„La ambele porţi există comercianţi care vând produse nesănătoase pentru copii: mere glazurate, vată de zahăr, sucuri acidulate.


Acestea ar putea fi înlocuite cu produse sănătoase. În al doilea rând, în parc sunt jocuri contra cost, asta după o investiţie de două milioane de euro. Cred că ar trebui să se facă un efort ca toate jocurile să fie gratuite, pentru că nu toţi părinţii care îşi aduc copiii în parc să se joace dispun de bani pentru a plăti”, a spus Taropa. Acesta nu a ezitat să se plângă nici demizeria de pe aleile din parc, acuzând că „numărul poliţiştilor locali ar trebui să crească sau să fie mai atenţi cei care păzesc parcul”. Iar Parcul Copiilor nu este singurul care a intrat în atenţia aleşilor PSD. Consilierul local Ramona Olteanu a atras atenţia că din cauza faptului că direcţiile de Mediu, Patrimoniu şi Urbanism din PMT nu colaborează pentru a perfecta dezmembarea unei parcele de teren, parcul din calea Lipovei nu poate fi amenjat. Mai exact, pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost alocaţi 35.000 de lei de la bugetul local, însă banii nu au putut fi cheltuiţi.

„Consiliul Local a alocat bani în buget pentru realizarea unui SF pentru amplasamentul situat la intersecţia străzilor Sf. Apostol Petru şi Pavel şi Holdelor. Din păcate, mai sunt două luni şi acest studiu nu s-a comandat. Aministraţia se pierde în propriile proceduri iar cetăţenii nu se pot bucura decât de noroi şi mizerie, a spus Olteanu, care a arătat poze cu locaţia unde ar fi trebuit să fie amenajat obiectuvul, menţionând că în 7 martie viceprimarul Dan Diaocnu posta pe pagina sa de Facebook imagini cu un posibil proiect primit de la Facultatea de Horticultură, însă în acest moment spaţiul este încă în paragină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.