Primarul Robu, după ce s-a lăudat că a adus firma pe profit:...

Primarul Robu, după ce s-a lăudat că a adus firma pe profit: „Nu am prerogative la Colterm, eu am ajutat ca primar, pentru că reprezint cetățenii Timisoarei, nu sunt super-manager”

0
DISTRIBUIȚI

robu autografe crop

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, refuză să ofere detalii legate de datoriile Colterm. După ce jurnaliştii din urbea de pe Bega i-au solicitat să dea date concrete, edilul s-a scuzat că el nu are nicio putere asupra conducerii Colterm pentru a cere date care pot fi obţinute doar pe Legea 544.În mod curios primarul a făcut mai multe apeluri publice pentru finanţarea ACS Poli, dar niciun apel pentru a afla situaţia financiară a companiei de termoficare.


În schimb, primarul nu s-a sfiit ca la realizările din cei trei ani de mandat să treacă şi aducerea pe plus a Colterm.

„Vom lichida toate datoriile către E.ON în decurs de câteva luni. Trebuie să luăm, un credit bancar, dar la situaţia pe care o avea Colterm nicio bancă nu ar fi dorit să dea credit, acum sunt spre finalizare discuțiile pentru un credit sau poate că deja procedurile au fost finalizate”,a spus primarul Robu. Edilul a susţinut că nu are cunoştinţă ce datorii are Colterm către furnizori şi că „nu am prerogative la Colterm, eu am ajutat ca primar, pentru că reprezint cetățenii Timisoarei, nu sunt super-manager. I-am cerut directorului să fie mai transparent” a spus Robu, după care nu a ezitat să laude actuala conducere instalată după venirea sa în funcţie spunând că acum măcar nu se mai pierd bani prin funcţionare.
Întrebat dacă și-a respectat promisiunea făcută acum trei ani, în campanie electorală, de reducere cu 25% a facturilor emise de societatea de termoficare, Robu a răspuns că „la ora actuală, prețul la gigacalorie ar fi fost cu circa 30% mai mare decât cel care este. Pentru că nu am lăsat să se majoreze prețul către consumator, e reducere. Eu am spus, reducerea în condițiile în care prețul la gaz rămâne la fel. Dacă s-ar fi mărit de zece ori prețul la gaz, dar ce, eu pot fi Mafalda să fac o reducere?”, a spus Robu admiţând că promisiunea sa de scădere a preţului gigacaloriei era un falsă dat fiind faptul că preţul la gaz nu avea cum să nu scadă într-o economie competitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.