Primarul Robu, explicație TUPEISTĂ pentru veniturile de peste 8.000 de lei ale...

Primarul Robu, explicație TUPEISTĂ pentru veniturile de peste 8.000 de lei ale directorului Colterm, care a lăsat timișorenii fără apă caldă din cauza datoriilor companiei

8
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 8

Scăderea salariilor directorilor din societăţile din subordinea Primăriei Timişoara a fost, se pare, o simplă promisiune de campanie neonorată, cu care primarul Nicolae Robu și-a amăgit votanții.

În anul 2013, edilul şef Nicolae Robu anunţa că „având în vedere că unele dintre societăţile comerciale ale primăriei funcţionează în pierdere, am luat iniţiativa de a propune consiliului local ca, din calitatea sa de acţionar unic al acestor societăţi, să dau mandat imperativ consiliilor de administraţie ale societăţilor sale să schimbe sistemul de salarizare al directorilor. Salariile vor avea o componentă fixă, pe care eu o voi propune la nivelul salariului city-managerului (n.r. – circa 4.000 de lei lunar), la care se adaugă o componentă la latitudinea consiliului de administraţie, care poate fi acordată doar dacă societatea are un are un bilanţ pozitiv pe ultimele şase luni, fără a se lua în considerare minusurile istorice”.

În prezent, SC Colterm SA are șase directori. Director general la Colterm este Mircea Cristian, Buciu Ionel este director economic, Emil Şerpe ocupă funcția de director tehnic, Mihai Golu – director producție, iar Cristian Heredea este director distribuţie.


Conform datelor de pe site-ul companiei, directorul general are un venit lunar de 8.313 lei, directorul economic câștigă în fiecare lună 8.352 de lei, directorul tehnic, 3.596 de lei, directorul de producție are un salariu de 5.757 de lei, directorul comercial e remunerat și el lunar cu câte 7.492 de lei, iar ultimul director, cel responsabil cu distribuția agentului termic, primește lunar 6.078 de lei. Practic, conform datelor din declaraţiile de avere, Colterm are venituri atât de mari încât bonusurile încasate de directorul general îi dublează acestuia salariul.

Întrebat de ce directorul unei companii care a lăsat timişorenii fără apă caldă din cauza datoriilor are un salariu atât de mare, Robu a explicat „ce am propus eu are ca fundament juridic Legea privind managementul corporatist al societăților de stat sau ale administrațiilor publice locale. Am propus ca salariul să aibă două componente, una fixă, în jur de o mie de euro și una variablă, în funcție de performanță. Dacă înainte de a deveni eu primar directorii tuturor societăților câștigau peste 10.000 de lei pe lună și toate societățile erau pe pierderi, în afară de Aquatim, după ce am devenit eu primar salariile au ajuns la o mie de euro, la care s-au putut adăuga, așa cum creează posibilitatea baza legală în vigoare, sporuri pe bază de performanță. Dacă Colterm a terminat anul 2013 cu plus de 7.424.000 de lei, cum vă spunem, s-au îndeplinit condițiile pentru a se încasa și componenta de tip bonus”.

Deși înainte să fie primar tuna și fulgera la adresa fostului director al Colterm, Petrică Pampu, numindu-l incompetent și cerându-i demisia, acum Robu s-a scuzat că el nu poate demite pe nimeni și că este treaba consiliului de administrație al companiei să decidă soarta lui Mircea Cristian.

8 COMENTARII

 1. Dar cine sunt membrii consiliului de administrație și ce experiență au pentru a ocupa o astfel de funcție ?!
  Consiliul de administrație este mai vinovat decât directorul general pentru această situație, deoarece acesta avea obligația să verifice activitatea directorilor și să ia măsurile necesare la vreme.
  Dar cine a numit membrii consiliului de administrație?!
  La această întrebare ar trebui să răspundă…..

 2. poate ar trebui sa verificati voi cei din presa daca nu cumva Colterm a anuntat din timp primaria si primarul de somatiile e-on…..

  • E Pressalert, ce vrei… Sunt ocupati sa citeasca declaratii de avere si sa imparta prost venitul pe un an la 12 ca sa scoata de-o ciorba pentru un articol de scandal.

 3. la bugetari ar trebui sa fie simplu: presedintele sa aiba salariul cel mai mare iar cine face performanta, sa o faca la privat, la stat sa se incaseze maxim 50-75% din salariul cel mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.