PSD forţează în congres un nou început. Vezi unde a fost exilat...

PSD forţează în congres un nou început. Vezi unde a fost exilat Titu Bojin GALERIE FOTO UPDATE 2 Vezi rezultatele alegerilor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-426831077">

liviu dragnea speranta psd

„Un nou început” – asta a anunţat că îşi doreşte proaspătul preşedinte al PSD, condamnatul în primă instanţă Liviu Dragnea, când a intrat la Sala Palatului unde congresul trebuie să-i aleagă echipa de conducere. Primul semn s-a văzut în aranjarea sălii, decorul din anii trecuţi cu oameni pe fundal, fiind înlocuit cu blocuri. Multe blocuri. Brăzdate de tricolor. Valeriu Zgonea, care vrea să ajungă preşedinte excutiv, a asigurat că „eu sunt acelaşi om loial, pe care se poate baza preşedintele partidului”. Victor Ponta nu a stat la declaraţii, trecând glonţ pe lângă jurnalişti.

Preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, aflat în al doilea rând al sălii, s-a distrat de minune cu colegii din jur în timp ce Dragnea şi Ponta salutau sala. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a ajuns în penultimul rând al Sălii Palatului, lângă ceilalţi delegaţi din Timiş. Victor Ponta a înviat sala când a fost anunţat că va vorbi. Pesediştii s-au ridicat în picioare şi i-au scandat cu foc numele. „Toate deciziile bune şi toate deciziile greşite le-am luat, Liviu, împreună” i-a amintit Ponta care nu a a uitat să anunţe că „Liviu ştie că are mandatul meu de prim ministru pe masă, ştiu că îl va folosi cum trebuie.(…) Glumeam cu Liviu că doar PSD poate trece o moţiune de cenzură… să îmi spuneţi deci când e momentul”. La final, premierul anunţă singurul adversar serios pentru PSD – Traian Băsescu „singurul care are capacitatea să se bată cu noi”. Congresul a validat alegerea lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD. Acesta şi-a început discursul.

Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli cele mai importante declaraţii şi evenimente.

UPDATE 1 Liviu Dragnea a anunţat că „membrii PSD s-au saturat să li se spună mereu baroni, corupţi, comunisti” şi a susţinut că pe primul loc trebuie pusă comunitatea.  „Aplicarea criteriilor de integritate îi poate dezamăgi şi nedreptăţii pe unii din noi. Acestea sunt soluţia prin care recâştigăm încrederea oamenilor” a declarat Dragnea care a susţinut că un nou cod de etică va fi adoptat în curând, după o dezbatere internă. Surpriza a venit în momentul în care Liviu Dragnea a venit despre trecutul neasumat de PSD. „Vă propun un gest simbolic, dar sincer si profund. Multă vreme nu am avut curajul să ne asumăm istoria. Ne-am ferit să ne asumăm trecutul recent. Nu am avut curajul să condamnîm crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat greşeli făcute în primii ani după Revolutie, cum ar fi evenimentele din Piaţa Universităţii”, a declarat Dragnea, cerând celor din sală să se ridice şi să ţină un moment de reculegere.

UPDATE 2 Valeriu Zgonea este noul președinte executiv al PSD, după ce a obținut 2.582 de voturi din totalul de 3.877 exprimate, iar contracandidatul său, Constantin Niță, a obținut 1.123 de voturi.

Cele zece posturi de vicepreședinte alocate bărbaților vor fi ocupate de Andrei Dolineaschi (3.439 de voturi), Victor Negrescu (3.162 de voturi), Georgian Pop (3.070 de voturi), Ionuț Vulpescu (2.994 de voturi), Nicolae Bănicioiu (2.983 de voturi), Mihai Tudose (2.827 de voturi), Ștefan Viorel (2.737 de voturi), Gheorghe Șimon (2.503 de voturi), Gabriel Vlase (2.436 de voturi), Mihai Chirică (2.339 de voturi).

Cele patru posturi de vicepreședinte rezervate femeilor au fost câștigate de Gabriela Firea (3.122 de voturi), Olguța Vasilescu (3.044 voturi), Ecaterina Andronescu (2.914 voturi), Doina Pană (1.834 de voturi).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.