Radu Almășan, solistul formaţiei Bosquito: „Timişoara înseamnă oameni faini, mulţi fani care...

Radu Almășan, solistul formaţiei Bosquito: „Timişoara înseamnă oameni faini, mulţi fani care ne sună mereu şi îmi face foarte mare plăcere să revin aici“

1
DISTRIBUIȚI

bosquitoCreatorii versurilor „Haaaai ai ai / Dă-i înainte cu tupeu / Haaaai ai ai / şi ai să vezi că nu e greu“, muzicienii care alcătuiesc trupa Bosquito, au susţinut aseară un concert la Porto Arte în Timişoara, recitalul lor fiind unul care s-a bucurat de un mare succes în rândul celor care au umplut locaţia.

Datorită faptului că cererea de bilete pentru Bosquito a fost mare, băieţii vor mai cânta şi în această seară, sâmbătă 17 octombrie, de la ora 21.00, în acelaşi loc.

Chiar dacă formaţia Bosquito a renunţat să mai apară la emisiunile radio – TV în urmă cu un an, numărul concertelor pe care băieţii le au în întreaga ţară este cât se poate de mare.

„Am renunţat la apariţiile TV pentru că depunem foarte multă muncă şi preferăm să ne rezumăm la lucruri care ne avantajează. Am încercat să mergem la emisiuni TV mai demult şi de fiecare dată am rămas cu un gust amar din cauza contextului în care am fost. În primul rând noi cântăm doar live, iar la TV de multe ori sunetul e prost. Mai apoi, majoritatea fanilor noştri nu se mai uită la televizor. Cu toate acestea, concertele noastre au crescut ca număr. Anul acesta am avut cele mai multe concerte de când m-am întors din America. Oamenii încep să înţeleagă că dacaă vor să ne vadă trebuie să iasă din casă. La televizor nu se mai dă muzica ce ne place nouă. Nici muzica noastră nu mai e mainstream, fiindcă trecem printr-o maturizare artistică. Iar dacă eşti serios, la TV eşti  o persoana non grata. Trebuie să fii cât mai copilăros şi superficial ca să apari pe sticlă.  superficial. Ne-am dorit să facem ceea ce facem. Eu, când scriu o piesă, nu mă gândesc niciodată la ce feedback va avea, singurul lucru este acela să-mi placă mie.
Piesele noastre noi sunt un fel de cale de mijloc, o tranziţie între ceea ce am fost şi ceea ce vrem să devenim.


Pe viitor, vrem să facem un album mai neconvenţional, în care să nu ne intereseze durata pieselor. Am vrea să ne întoarcem la starea de spirit a trupelor din anii 70. Nu ca sunet, ci ca stare de spirit. Atunci s-a scris cea mai bună muzică rock din toate timpurile“, ne-a declarat solistul trupei.

Fondată de Radu Almăşan în Braşov, la începutul anilor 2000, trupa Bosquito a abordat un fusion de rock latin cu o gamă largă de influenţe, de la muzica ţigănească, balcanică, până la elemente simfonice şi de hard-rock. În perioada 2002 – 2006 au avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziţie în topurile de specialitate din România. În perioada 2009 – 2011 trupa a concertat în SUA, iar membrii sai au declarat că pentru ei acest fapt a fost unul recreaţional. Tot în această perioada au lansat şi piesa „Întuneric în culori”, alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, iar apoi au revenit în România, unde au cântat în deschiderea concertului Shakira. Piesa „Pepita”, un cover după o piesă populară mexicană făcuta celebră în anii ’60 de grupul Luis Alberto de Parana & Los Paraguayos, a adus trupei un val imens de popularitate.

În ceea ce priveşte publicul din Timişoara, solistul trupei Bosquito spune că revine cu mare plăcere de fiecare dată aici, iar despre piesa Pepita, artistul spune că şi astăzi e o melodie care îl reprezintă. „Timişoara e un oraş special. Fiind un oraş mare, oamenii rezonează mai repede şi la piesele noi, fiindcă sunt expuşi la mai multă cultuiră. Pentru mine, Timişoara înseamnă oameni fani, mulţi fani care ne sună mereu şi îmi face foarte mare plăcere să revin aici. Pepita este o piesă cu care eu am crescut. E un soundtrack al meu, e piesa mea preferată. Toate piesele au fost făcute cu convingere. La un moment dat s-au făcut multe presiuni să mai scoatem piese gen hit. Fiecare piesă a noastră a fost perfectă la momentul ei. Când cânt Pepita îmi amintesc de perioada în care am scris-o şi pur şi simplu întineresc. Nu ştiu dacă aş mai scrie versurile de la Pepita, astăzi. Dar acestea sunt sincere.  Nu mă obligă nimeni să cânt Pepita în concert, dar îmi place. Când lipseşte din repertoriu această piesă parcă îmi lipseşte şi mie ceva, la concert“, ne-a declarat Radu Almăşan, solistul trupei Bosquito.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.