Republica Moldova: Ridicarea imunității fostului premier Vlad Filat, votată în parlamentul de...

Republica Moldova: Ridicarea imunității fostului premier Vlad Filat, votată în parlamentul de la Chișinău. Procurorul general cere arestarea

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1886241392">

filat

Parlamentul de la Chișinău a decis joi ridicarea imunității deputatului Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat și fost prim-ministru al Republicii Moldova, acuzat de acte de corupție și implicare directă în fraude bancare, informează mass-media locală.

Decizia a fost luată cu votul a 79 de parlamentari din totalul de 101 membri ai forului legislativ de la Chișinău.

Anterior, procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a solicitat, în plenul legislativului, retragerea imunității lui Vlad Filat în vederea anchetării acestuia, susținând că actele imputate liderului liberal-democrat sunt deosebit de grave.

Vlad Filat, lider important al actualei alianțe guvernamentale, a respins acuzațiile ce i se aduc, afirmând că este vorba de un dosar politic, fabricat la comanda politicianului și omului de afaceri Vlad Plahotniuc, unul din rivalii săi politici, care ar controla sistemul de justiție din Republica Moldova.

Filat a anunțat totodată că se retrage de la conducerea Partidului Liberal Democrat, șefia acestei formațiuni urmând a fi preluată de actualul premier Valeriu Streleț.

Ședința parlamentului a avut loc pe fondul unor proteste anticorupție ce au loc în jurul clădirii legislativului, acțiuni inițiate de Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru, cele mai populare formațiuni proruse din Republica Moldova.

UPDATE Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut joi arestarea liderului liberal-democrat Vlad Filat, la puțin timp după ce acestuia i s-a retras imunitatea parlamentară de către legislativul de la Chișinău, fostul premier fiind suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude financiar-bancare, transmite Radio Chișinău.

Conform aceluiași surse, câteva sute de protestatari, susținători ai partidelor de stânga proruse, au blocat toate căile de acces spre sediul legislativului de la Chișinău, instituind câteva grupuri care verifică fiecare mașină care se apropie sau pleacă de la parlament, pentru a nu permite liderului PLDM, Vlad Filat, să părăsească clădirea.

Zeci de scutieri, dotați cu echipamente speciale, asistați de polițiști călare au încercuit sediul legislativului, pentru a contracara orice încercare de escaladare a situației de către protestatari.

În același timp, potrivit jurnal.md, ofițerii de la Centrul Național Anticorupție, în frunte cu șeful instituției Viorel Chetraru, au descins în sediul parlamentului, în timp ce o dubă cu mascați de la CNA așteaptă în fața clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.