România a obținut în EXTREMIS primul succes la Cupa Mondială 2015. Ce...

România a obținut în EXTREMIS primul succes la Cupa Mondială 2015. Ce jucători de la Timișoara Saracens au înfruntat Canada

1
DISTRIBUIȚI

FRANTA ROMANIA01_resize

”Stejarii” au ieșit azi victorioși de pe Leicester Stadium la capătul unui joc cu o desfășurare halucinantă. România a început slab jocul cu reprezentativa Canadei și a fost condusă cu 15-0, dar elevii lui Lynn Howels au revenit spectaculos, au profitat de forța superioară și s-au impus până la urmă cu 17-15!

Trei jucători de la Timișoara s-au regăsit în primul 15 azi, Popârlan, Kinikinilau și Lemnaru. Pe parcurs alți trei și-au făcut apariția: mai întâi Calafeteanu, urmat de Rădoi și Țăruș. România nu a început deloc bine meciul cu ”reprezentanta frunzei de arțar”. McRorie a deschis scorul dintr-o penalitate în minutul 11 după ce ratase din prima încercare. Vlaicu nu a reușit să înscrie din lovitura de pedeapsă primită în minutul 17 și apoi Fercu a văzut ușor un ”galben”. ”Stejarii” nu disperau pentru că McRorie ratează și el o nouă penalitate. După jumătatea reprizei pe teren a apărut încă un ”sarazin”, Vali Calafeteanu, care i-a luat locul accidentatului Surugiu. Din păcate Canada avea să-și concretizeze dominarea. Van der Merwe reușește primul eseu după mai multe faze cu fixare. A rămas 8-0 la pauză după ce McRorie, respectiv Vlaicu pentru România, au ratat din lovituri de pedeapsă de la distanță.

Partea secundă a început cu o nouă lovitură pentru ”Stejari”. Hassler face 13-0, cu un nou eseu, după ce a păcălit ușor defensiva românească. Hirayama a transformat și scorul devenea deja îngrijorător.


Din acest moment însă jocul s-a schimbat total. România a reușit să reducă din diferență în minutul 53, cu grămada, fază finalizată de Mihai Macovei. Eseul a fost transformat de Vlaicu și scorul devenea 15-7 pentru nord-americani. Hirayama ratează peste cinci minute o lovitură de pedeapsă după greșeala lui Kinikinilau. România a surprins azi și prin erorile de mânuire a balonului, altfel s-ar fi apropiat mai rapid de obiectiv. Finalul a aparținut ”Stejarilor”, a căror forță superioară în grămadă i-a pus pe canadieni la perete. Sinclair și-a lăsat echipa în 14 pe final și, până la urmă același Macovei, în minutul 74, reușește să culce balonul la limită în terenul de țintă. Faza video a fost văzută și revăzută și punctele au fost până la urmă acordate. Vlaicu a mai pus două puncte pentru ca în minutul 78 tot el să reușească să înscrie punctele câștigătoare dintr-o lovitură de pedeapsă de la peste 40 de metri!

S-a încheiat 17-15 și România și-a îndeplinit, cu mari emoții, primul obiectiv la Cupa Mondială din Anglia, victorie în fața Canadei. Pentru ”Stejari” urmează duelul cu Italia, care va avea loc duminică (ora 16.30).

CANADA: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill,3. Doug Wooldridge  ,4. Brett Beukeboom,5. Jamie Cudmore, 6. Jebb Sinclair,7. John Moonlight,8. Aaron Carpenter,9. Gordon McRorie ,10. Nathan Hirayama, 11. DTH van der Merwe,12. Nick Blevins,13. Ciaran Hearn,14. Jeff Hassler,15. Harry Jones. Au mai intrat: 17. Djustice Sears-Duru, 22. Conor Trainor, 23. James Pritchard, 20. Nanyak Dala, 18. Jake Ilnicki.

ROMÂNIA: 1.Mihaita Lazar, 2. Otar Turashvili, 3. Paulica Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (cpt), 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi , 11. Ionut Botezatu , 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Catalin Fercu. Au mai intrat: 21. Valentin Calafeteanu, 17. Andrei Ursache, 23. Csaba Gal, 17. Andrei Rădoi, 18. Alexandru Țăruș, 19. Daniel Carpo.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.