România, cu un timișorean printre titulari, s-a calificat la Euro 2016 în...

România, cu un timișorean printre titulari, s-a calificat la Euro 2016 în urma succesului din Insulele Feroe! Cine a impresionat în echipa ”tricoloră”

0
DISTRIBUIȚI

picture-11_fer_rom.jpg-604-423-1-85

Echipa națională a obținut până la urmă în Feroe biletele pentru Franța. Dacă România nu a putut învinge acasă Finlanda (scor 1-1), ”tricolorii” au reușit să se impună la pas la Torshavn, scor 3-0. Două dintre golurile echipei pregătite de Anghel Iordănescu au fost marcate de Constantin Budescu. În echipa de start s-a regăsit din nou și mijlocașul timișorean Gabriel Torje.

România a început foarte bine jocul din Feroe. Unul care a ajuns decisiv pentru calificarea la Euro 2016. Titularizat azi, Constantin Budescu a deschis scorul în minutul 4 în urma unei faze la care a contribuit și Gabi Torje.


Jucătorul Astrei a marcat și golul 2, unul superb și oarecum norocos, un cros din lateral care s-a oprit în plasa lui Nielsen în finalul reprizei. Înainte de această fază gazdele au fost periculoase și puteau egala în două rânduri. Până la urmă România a dominat în partea a doua și golul 3 a venit de la rezerva Maxim, care a marcat cu un șut pe jos în minutul 83. Timișoreanul Torje, care nu a avut o evoluție impresionantă azi, a fost schimbat în minutul 78 de autorul ultimului gol.

România s-a impus cu 3-0 și s-a calificat direct pentru turneul din Franța de vara viitoare. Prima performanță de acest fel după aproape opt ani. Irlanda de Nord, câștigătoarea grupei, a remizat în Finlanda, 1-1. Iar Ungaria, echipa care sufla în ceafa ”tricolorilor”, a fost învinsă spectaculos de Grecia (4-3). România a încheiat grupa cu 20 de puncte, Ungaria cu 16.

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Popa, Budescu (Prepeliţă 88), Torje (Maxim 78) – Stancu (Alibec 90)

I-le Feroe: Nielsen – Naes, O. Faerø, Nattestad, Sørensen – S. Vatnhamar – Bartalsstovu, Hendriksson, Hansson, Holst – Edmundsson.

Foto: Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.