„Rupe lanţul sclaviei!” – campanie inedită de prevenire a traficului de persoane....

„Rupe lanţul sclaviei!” – campanie inedită de prevenire a traficului de persoane. Câţi bănăţeni au fost exploataţi prin muncă sau sexual anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

traficupers

Semnal de alarmă tras de reprezentanţii Centrului Regional Timişoara Împotriva Traficului de Persoane. Aproape o sută de bănăţeni au fost exploataţi anul trecut, majoritatea prin muncă. În încercarea de a schimba aceste statistici, centrul a iniţiat o campanie de prevenire a traficului de persoane intitulată „Rupe lanţul sclaviei! Informează-te şi informează pe alţii”.

Potrivit statisticilor, în anul precedent, a crescut numărul victimelor traficului de persoane exploatate prin muncă, depăşind numărul celor care au fost exploatate sexual. Astfel, dintr-un număr total de 92 de victime identificate la nivelul Centrului Regional Timişoara, din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad, 60 au fost exploatate prin muncă şi 28 sexual.


Majoritatea victimelor care au fost exploatate provin din mediul rural.

Campania iniţiată de Centrul Regional Timişoara în parteneriat cu mai multe ONG-uri a debutat astăzi şi se desfăşoară până în data de 18 octombrie, perioadă în care vor avea loc diferite activităţi. Astfel, în magazinele şi barurile din localităţile timişene Cenei şi Comloşu Mare vor fi distribuite materiale informative, dar şi în mijloacele de transport în comun din Timişoara, în cluburile din oraş şi în Piaţa Mehala. De asemenea, o echipă antitrafic se va întâlni pentru a marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane în judeţul Timiş şi în Caraş-Severin.

afis-final-ANITP-766

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.