SCANDALOS Casa Națională de Pensii Publice, explicații pe jumătate pentru a ACOPERI pensiile...

SCANDALOS Casa Națională de Pensii Publice, explicații pe jumătate pentru a ACOPERI pensiile umflate cu 1.000 de euro ale procurorilor de la PCAT

4
DISTRIBUIȚI

bani

Dezvăluirile PRESSAERT.ro despre umflarea pensiilor procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara cu o mie de euro pe lună, printr-un şmen supervizat de fostul procuror general Vasile Bâc şi casa de pensii au provocat un cutremur în interiorul instituțiilor vizate care au încercat să acopere descoperirile Curții de Conturi. Vă reamintim că inițial auditorii de la Curtea de Conturi au stabilit că în cazul a doi procurori – Angelina Tufariu și Marius Chiru – stabilirea valorii pensiei s-a făcut printr-o schemă dubioasă – valoarea salariului din 2009 și vechimea din 2011. Prejudiciul stabilit doar în cele două cazuri – peste 450.000 lei. Ulterior, șefii din Curtea de Conturi a României au anulat constatările, susținând că s-a procedat legal, pentru ca rapoartele cu ilegalitățile să nu ajungă în fața unui judecător.

După publicarea anchetei de către PRESSALERT.ro, Casa Națională de Pensii Publice a trimis o informare de presă în care susține că totul a fost legal, venind cu câteva precizări generale,  cu referire, însă, la doar o parte dintre  ilegalitățile comise.


CNPP susțin că legislația „face distincție între data stabilirii dreptului la pensie și data punerii în plată a cuantumului stabilit. Deciziile de pensie conferă titularului calitatea de pensionar de la data stabilirii drepturilor iar punerea în plată a pensiei la data eliberării din funcție a magistratului nu presupune o nouă stabilire a dreptului de pensie”.

Cei de la CNPP nu suflă însă niciun cuvânt despre obligaţia pe care o aveau de a respecta prevederea legală în care se spune că pensia nu poate depăşi valoarea  venitului  brut din ultima lună de activitate, în cazul celor doi luna din 2011 înainte ca să fie emis decretul prezidenţial de pensionare.  Pe logica Casei de Pensii , Tufariu şi Chiru au fost  pensionari în 2008 – 2011, deşi ei au fost în continuare procurori. Vă reamintim că încă din 20017 plenul CSM a dat o hotărâre în care spunea foarte clar că dacă un magistrat îşi stabileşte dreptul de pensie, dar rămâne în activitate, decizia nu-şi produce efectul juridic principal. Altfel spus, magistraţii nu vor fi consideraţi pensionari, deci  toate celelalte modificări ale „pensiei” nu au nicio valoare juridică.

În finalul informării de presă, cei de la Casa Naţională de Publice Publice  se apără cu faptul că s-au anulat toate prejudiciile de către Curtea de Conturi a României.

4 COMENTARII

  1. puteai sa te interezi la un jurist acatari, nu la invitatul tau de marca, si sa vezi ca orice venituri salariale dobandite in ultima luna (adica aia de dinainte de calculul pensiei prin decizia care se pune in plata sau se suspenda) intra in calculul pensiei. deci s-a calculat legal. si daca ar fi primit un milion de euro, la valoarea asta s-ar fi calculat pensia. intreaba-te de ce a preferat statu sa amane plata stiind ca se vor cere si dobanzi? dar nu te intereaza decat sa comentezi aiurea in necunostinta de cauza. da-i ‘nainte cu tupeu! sloganul firmei, de altfel.

  2. Care este efectul juridic principal? Ca tot o dați înainte cu ăsta, plata pensiei, adică intrarea ei în plata, adică scopul, consecință deciziei de pensii. Dar când ai 2 facultăți în cele mai mari centre universitare cu care te lauzi peste tot, adică la Resita-unde aproape toți profesorii au probleme de vândut examene pe bani și una la Lugoj pe spatele celui de-al doilea barbat care a fugit mâncând pământul când a înțeles cine ești, nu ai cum sa înțelegi nimic din ce se întâmplă.

  3. Cei care au parazitat aceasta tara acum traiesc din prinosul celor care au muncit o viata si au fost devalizati.Cei multi si prosti traiesc in saracie cu o pensie evaluata in puncte.Sa va fie rusine si sa va fereasca dumnezeu de minia flamindului.Gunoaiele si trintori in aceasta tara traiesc in huzur siopulenta iar albinele lucratoare traiesc in mizerie si saracie lucie.Se pare ca trintori au cistigat aceasta batalie.DNA-ul nu este decit un instrument de legalizarea a jafului.Vedeti metodologia de instrumentare si cate averi furate au fost confiscate si aduse acolo unde lumea se astepta.

  4. Jegurile de magistrati din CCR au hotarat ca legile speciale pentru pensii sunt valabile doar pentru ei, pentru magistrati. Celelelte pensii speciale ale altor categorii sociale (parlamentari, politie, armata, functionari guvernamentali, etc) au fost declarate neconstitutionale. Acum, Ponta le-a dat din nou sub alta forma. Gresala este a jigodiilor de politicieni care au modificat legea initiala a pensiilor, cea care poarta nr.19/2000 unde s-a prevazut limitarea ca valoare a pensiei maxime. Daca s-ar fi pastrat acest articol nu se mai strufocau si acesti magistrati sa profite si sa abuzeze de nicte interpretari pentru a-si mari drepturile, fara limita. Cum e posibil ca unii, dupa 39 de ani de munca ( sefa de unitate in comert), sa aibe o pensie de doar 600 de lei pe luna, in schimb acesti imbuibati nesatui de drepturi dar si de spagi, sa aibe de 25 si chiar de 30 de ori mai mult. Niciunde in lume nu se intampla acest lucru. Tara a intrat in anarhie. Nu mai avem nimic care sa fie normal. Totul a luat-o la vale. Discrepantele dintre veniturile anumitor categorii sociale ale populatiei este imensa, toleranta fata de hoti deasemenea. Nu mai exista limite, rusine sau bun simt . Nu le e frica de nimic , nici de lege, nici de Dumnezeu si nici de propria lor constiinta, care de fapt lipseste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.