Sebastian Spanache Trio reprezintă Timișoara la cea de-a 45-a ediţie a Festivalului...

Sebastian Spanache Trio reprezintă Timișoara la cea de-a 45-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Sibiu. Ce alte nume mari participă la eveniment

0
DISTRIBUIȚI

sstFormaţia timişoreană Sebastian Spanache Trio va reprezenta oraşul de pe Bega în cadrul celei de-a 45-a ediţii a Sibiu Jazz Festival, manifestare care are parte de prezenţa unor artişti de renume din lumea jazzului. Recitalul timişorenilor va avea loc duminică 25 octombrie, de la ora 19.00, după evoluţia lor fiind programat concertul susţinut de Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic).

Festivalul de jazz va fi deschis de concursul Sibiu Jazz Festival, care se va desfășura în perioada 19–21 octombrie, la Teatrul Gong. Programul concertelor mai include recitaluri susţinute de Vein (Elveţia), Niccolò Faraci (Italia), Dorantes (Spania), Edi Jak Neumann International Quartet, Amos Hoffman Quartet (Israel) sau Soneros De Verdad (Cuba).

Primul concert din acest an al timişorenilor care alcătuiesc formaţia Sebastian Spanache Trio a avut loc în capitala Austriei, în data de 24 februarie, evenimentul fiind organizat de Rumänisches Kulturinstitut Wien şi Asociaţia Culturală Kabaitan.  Formaţia Sebastian Spanache Trio a câştigat Best Album la premiile revistei Sunete, pentru discul „A Pasha’s Abstinence”.


Acesta este al doilea album de studio al artiștilor timișoreni și a fost lansat în luna aprilie a anului trecut, printr-un concert inedit, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco, cu căști) în România. De asemenea, albumul a beneficiat și de un turneu de promovare cu concerte în țară dar și în afara ei, mai exact în Budapesta și Szeged. DVD-ul „Live on the Eiffel Bridge” a fost filmat în timpul concertului de lansare al albumului „A Pasha’s Abstinence”.

Din 2011 până acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistică intensă, atât pe plan național cât și internațional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante, din care amintim: JazzTM, GreenHours JazzFest, Arcub Jazz&More, Mupa Budapest Jazz, DixieJazz Fest Bulgaria și altele, împărțind scena cu artiști de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Robert Mitchell’s Panacea. De asemenea, în 2013, trioul a plecat în turneu european cu concerte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația și Serbia. La sfârșitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat premiul cel mare, la prima ediție a Festivalului/Concurs Johnny Răducanu din Brăila, Trofeul Johnny Răducanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.