Șeful Pentagonului: SUA recunoaște greșeala după bombardamentul asupra spitalului din Kunduz

Șeful Pentagonului: SUA recunoaște greșeala după bombardamentul asupra spitalului din Kunduz

0
DISTRIBUIȚI

paktika afganistan atentat sinucigas

Șeful Pentagonului a declarat marți că armata Statelor Unite „regretă profund” pierderea de vieți omenești în lovitura aeriană americană asupra spitalului din Kunduz în nordul Afganistanului, își recunoaște greșeala și lucrează pentru a înțelege ce nu a mers cum trebuie, informează Reuters.

„Armata SUA are cea mai mare grijă în operațiunile noastre pentru a preveni pierderea de vieți nevinovate, iar atunci când facem greșeli, ni le asumăm. Acest lucru este ceea ce facem acum”, a declarat secretarul apărării Ash Carter într-un comunicat la Roma unde efectua o vizită.

„Vom face tot ce putem pentru a înțelege acest tragic incident, a trage învățăminte și a asuma responsabilitatea de rigoare”, a adăugat Carter, referindu-se la bombardamentul american de sâmbătă asupra spitalului ONG-ului Medici fără Frontiere (MSF) care a ucis 22 de persoane.

Bombardamentul asupra spitalului afgan condus de MSF a înfuriat profund organizația caritativă.


Oficiali MSF au acuzat Statele Unite, cerând o anchetă independentă după un atac pe care l-au calificat drept crimă de război, amintește Reuters.

Mai devreme la Washington, comandantul american al forțelor internaționale în Afganistan, generalul de armată John Campbell, a numit lovitura o greșeală făcută în cadrul rețelei americane de comandamente.

Comentariile lui Carter și Campbell au fost cea mai directă confirmare făcută până acum de guvernul Statelor Unite că lovitura asupra spitalului a fost efectuată de forțele americane, notează Reuters. Luni, Campbell a spus doar că forțele americane au răspuns la o cerere de sprijin venită din partea forțelor afgane.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.